Om vår hundvalp Kosmo!

Om vår hundvalp Kosmo!

Nu har Kosmo bott hos oss i en månad och det tänkte jag fira med ett inlägg som helt och hållet handlar om honom! Kosmo är en Dans- svensk gårdshund och är 13 veckor gammal. Vi hämtade honom hos uppfödaren när han var 9 veckor och då var han så otroligt liten, här finns en film för den som vill se. Han är fortfarande en liten skrutt men med högre ben och längre nos.

Vi planerade och gjorde efterforskningar i månader innan vi köpte Kosmo. Vilken ras? När passar det i tid? Kan vi binda oss i femton år? Har vi tid? Hur uppfostrar vi honom? osv. Vi var inne på att köpa en Jack Rusell först men landade ganska snabbt i Dansk Svensk gårdshund istället. Jag tog till och med kontakt med en person i närheten som jag hittade via facebook för att fråga om vi fick träffa henne och hennes gårdshund. Efter detta möte var det kört, vi var nu helt övertygade om att köpa en.

Nu är Kosmo valp och biter på allt, förstår inte vad nej betyder, vill aldrig sova, är rädd för dammsugaren, kan inte gå i trappor och allt vad det innebär. Det är en ganska kämpig period och vi kan inte lämna honom ensam alls, utan en av oss måste vara hemma hela tiden. Men OJ vad mycket han ger också, så otroligt mycket kärlek och skratt. Kosmo är jätteduktig på att komma på inkallning och är otroligt följsam, går runt på gården utan koppel och följer oss utomhus. Han älskar mat i alla former och har ingen päls på magen. Ibland på kvällarna får vi gå runt och vyssa honom som en bäbis för att han ska somna, då lägger han nosen på axeln och sussar sött.

Den Dansk- svenska gårdshunden är en riktig kelgris som gärna kryper upp i knät, ligger nära intill och kopplar av. Även fast de är små behöver de mycket stimulans både fysiskt och psykiskt. Kosmo kommer få följa med och fjällvandra, springa vid skotern och jogga runt södermalm när han blir större. Just nu övar vi på att åka tunnelbana, gå i koppel, klippa klorna och stanna kvar. Vi har läst Eva Bodfälls bok om hunduppfostran och gillar verkligen denna metod, hon har även en podcast på sveriges radio som heter Vår bästa vän.

Kosmo hälsar att om ni vill veta mer vad han har för sig på dagarna får gärna följa honom på instagram under @kransenkosmo !

2 thoughts on “Om vår hundvalp Kosmo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *