Blogghjälpen 2.0

Blogghjälpen 2.0

grafik: flora wiström 

Det är ett år sedan vi såg bilderna på 3-åriga Aylan Kurdi, som flutit i land på en strand i medelhavet. Världen stannade upp, förstod allvaret och samlade in pengar. Ett gäng bloggare gick då ihop och samlade in nästan 50 000:- till UNHCR. Men nu då?

Nyhetsvärdet har avstannat till viss del, men fortfarande har vi ca 65 miljoner människor på flykt. Det är fortfarande den största siffran sedan andra världskriget. Samtidigt vill några partier bli ännu hårdare mot papperslösa, hitta alla som gömmer sig och pratar om ”dem” istället för ”vi”. Det är oss det handlar om, för vi är alla människor! Vissa sitter här med fina lägenheter, lyxiga middagar och ett arbete att gå till, vissa flyr för sitt liv.

För ett år sedan var jag redo på T-centralen och tog emot de som kom med mat, som lärare kramar jag på dessa barn en extra gång, ger ut matlådor till de som sitter på gatorna. MEN, det behövs mer. Det är svårt att känna sig nöjd i att hjälpa och därför blev jag så glad när ett gäng bloggare, med Emma Sundh i spetsen, i år igen drog igång Blogghjälpen 2.0

På tio dagar hoppas vi – med din hjälp – att samla ihop 10 000 kronor (gärna mer) till människor på flykt. Tillsammans kan vi göra skillnad. Ge din gåva här.
Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *