Grön jul med Hälsans kök och vintageprylar

Grön jul med Hälsans kök och vintageprylar

 
Jag var inbjuden på julmiddag med Hälsans kök för ett tag sedan.
 
 
Jag var nöjd med min våg i luggen och min stora röda kjol som inte syns på bilden.
 
 
Louise aka Vintageprylar var också med på detta event då hon hade stylat och pysslat massvis inför kvällen.
 
 
Vi började med glögg och pepparkakor med ädelost. Älskar att de hade smörtaxar till knivarna.
 
 
Så här tjusigt hade Louise gjort till dukningen, allt är återvunnet och miljösmart!
 
 
Udda proslin, äpplen och hyacinter i konservburkar!
 
 
Rara Elsa var också där.
 
 
Vi höll till i PS Matsal vid nytorget och julstämningen började verkligen smyga sig fram!
 
 
Louise skriver siffror på gamla flaskor för att ha som adventsljusstake, vändligt fint ju!
 
 
Carro och Elsa.
 
 
Par i härliga damer – Emma och Louise.
 
 
Eveline och Amanda från Våra oköttsliga lustar hade gjort alla recepen på den vegetariska julmaten.
 
 
Sedan var det dags att bli indelade i grupper för att laga maten till julbordet. Jag gjorde vegetariska köttbullar i ädelostsås med päron och valnötter. Alla recept finns på Hälsans köks hemsida!
 
 
Matlagandet, glögg-drickandet och julstämningen fortsatte medans jag och Elsa gick vidare på andra äventyr. Härligt med lite vegetarisk inspiration inför jul, det brukar ju vara så mycket kött då. Jag som varit vegetarian i snart tio år förespråkar verkligen att byta ut några kötträtter på julbordet mot något vegetariskt!
 

0 thoughts on “Grön jul med Hälsans kök och vintageprylar

  1. Varje gång jag läser din blogg blir jag så inspirerad att bli mera 40-tal! Min mamma älskade 40-talskläder när hon var runt 30, så jag har en hel drös sådana som min mormor (som var sömmerska) sytt upp. Det är däremot lite svårt att verkligen börja bära det utanför hemmet – jag bor i en håla i Jämtland och sticker redan ut väldigt mycket med mitt knallröda hår och en rätt annorlunda klädstil. Hade jag fått precis som jag ville hade jag gått i pincurls och rött läppstift dagligen! Hur gjorde du när du började klä dig vintage? Du bara körde järnet? Och hur hittade du andra likasinnade?

    Jag ska flytta härifrån om något år eller två, går upp gymnasiet till sommaren, men tills dess så kliar det i fingrarna att lägga lockar och måla läppstift…

  2. Tusan så bra, försöker febrilt lobba för en non meat christmas till alla jag känner.
    Ps. du är som vanligt urtjusig i håret och ditt nya hem är fantastiskt fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *