Du håriga vintagekvinna.

Du håriga vintagekvinna.

 
Man har faktiskt ett val fast det finns en norm! Eller som polichinelle skrev ”För att douchebagsortera ut sin omgivning”. Helt plötsligt en dag kom jag på att undra varför jag rakar mig under armarna, den enda svaret jag kunde komma fram till var ”för att alla andra gör det”, så sen sket jag i det!
 
 

0 thoughts on “Du håriga vintagekvinna.

 1. Alltså, bra grej! Rakar mig inte heller under armarna längre. Benen får sig dock en omgång ibland (eeextremt sällan) när tunna nylonstrumpbyxor ska på. Mest för att det är så obekvämt när hårstråna sticker ut igenom, haha.

 2. Jag tycker det är fritt fram att göra vad man vill så länge man motiverar sina val framför att följa normen! Benen rakar jag för min egna skull. Jag tycker om att de är fina och lena, likaså under armarna. Svetten fastnar så lätt.

  Däremot så är det ju vansinnigt att predika för andra hur de bör vara eller se ut. Som om hår skulle vara något äckligt eller märkligt.
  Jag förstår inte denna hetsen, särskilt inte kring normen att
  raka könshår. LIKSOM VARFÖR?

 3. Finis! Jag har själv trollskog under armarna, vilket jag har haft i snart 5 år. Känner mig vild (fri) och vacker så. Älskar att fler och fler vågar bejaka sin ursprungliga kvinnlighet och "bara vara" utan att ursäkta sig.

  Stor kram!

 4. Heja heja! Rakade inte håret under armarna en period för några år sen, insåg att många såg det som ett extremt ställningstagande. Knas att det överhuvudtaget uppfattas som det! Kände mig fri med håret, men samtidigt lite ofri när jag märkte att det fanns dem som la väldigt stor vikt och provocerades av några ynka hårstrån! Därför behöver vi nog alla se mer hår där det faktiskt växer!

 5. Jag tycker att det är beundransvärt när folk gör ett ställningstagande som detta, men framför allt är det tråkigt att det ska behava vara just det, en slags markering. Alla borde få vara som de själva vill.
  Du är bra!

 6. Heja dig! Själv rakar jag mig under armarna, men gör det för att jag vill det och tycker det känns bättre så, verkligen inte för någon annans "skull". Man måste ju få välja själv 🙂

 7. Älskar att du reflekterat över det! För oavsett vad en föredrar, så ska frågan åtminstone ställas. Själv har jag bara typ tio mjuka fjun under armen, så jag brydde mig aldrig när jag var yngre. Numera är det även ett aktivt val, så ibland önskar jag nästan att det var mer så att det skulle synas att det var ett ställningstagande, haha.

 8. Så himla bra sagt! Slogs också av en sådan tanke där jag undrade varför jag gjorde det. Insåg också att det var för att alla andra gjorde det. Man har ju faktiskt ett val. Tack för en fin blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *