Inte klar med julen!

Inte klar med julen!

 
Många börjar det nya året med att träna, jag rivstartar med att fika upp allt jul-fika! hehe. Nej men faktiskt ligger det till så här.. Jag är inte riktigt klar med julen känner jag! Oftast brukar jag vara ganska less vid det här laget och bara vilja plocka bort allt jul-pynt och dyligt. Så är det inte i år, det gick för fort och jag hann inte med känner jag. Så, därför kör jag lös med en riktig jul-fika så här på eftermiddagen. Mammas linedance-kaka och havreflarn på Rörstrands gamla Ostindiaporslin ♥
 
Linedance- kaka är för övrigt en jäkligt god och enkel kaka, tänkte att ni skulle få recepet!
 
Del 1 – smuldeg
300 gr smält smör
3 dl farinsocker
5,5 dl havregryn
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Blanda de torra ingredienserna, sen i med smöret
 
Del 2 – kräm
4 dl creme fraiche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Sjud ihop till en kräm, tillsätt vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175gr. Börja med del 1. Dela sedan upp smuldegen, ta hälften av degen och tryck ut i en långpanna. Grädda 8-10 minuter. Ta ut kakan, bred över krämen och strö över resten av smuldegen. Grädda ytterligare 15-20 minuter. Skär kakan i små fyrkanter när den svalnat. Utmärkt att förvara i frysen!
 

0 thoughts on “Inte klar med julen!

  1. Å den kakan ska jag prøva!
    Just nu bakas det kryddiga spenatsnurror med soltorkad tomat och ost, och kneipp-brød.
    Kommer lukta fantastiskt om en stund.
    Stod i mataffären o skulle köpa bröd, men tänkte tusan heller. Jag fick ju en köksmaskin i julklapp så den ska minsann användas! Då kan man ha i vad man vill i degen, och så mycket billigare!
    Är inte heller helt klar med julen känner jag. Men idag ska jag nog ta bort det mesta av julpyntet. Julgranen får stå lite till. Det blir ju så mysigt ljus! Ha en fin tisdagsafton!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *