Lövet

Lövet

 
KOLLA VAD VI HAR!!!!!! Igår körde vi en liten omväg från Karlskrona till Stockholm förbi IKEA i Älmhult enbart för detta lilla löv. Vi var så nervösa att de skulle hinna ta slut innan vi kom fram men när vi rusade fram till hyllan låg där två stycken kvar, så vi köpte båda!
 
Lövet, eller Lövbacken som det nu heter är designat av Gillis Lundgren och introducerades i IKEA katalogen 1956 för ca 50:-. Nu säljs det på Bukowskis för runt 2500:- och det nyproducerade på IKEA i Älmhult för 495:-

0 thoughts on “Lövet

 1. tipsar om boken "svenska folkets möbelminnen, som gavs ut av ikea när de fyllde 50 år, 2006. där får människor berätta hur man åkte till riksangelägenheten "möbel-ikea" i älmhult, dit nygifta par åkte för att köpa sitt första bohag. d. det fanns tom ett ikeamotell och sedan fick man transporterat sina inköp hem med tåg om man om man kom långväga ifrån! fantastiska små bitar historia i den. bara en liten anekdot om ikea i älmhult! 🙂

 2. hade jag haft plats hade jag susat till älmhult för längesen, det är mitt närmsta Ikea ju 🙂 Grattis till att det fanns kvar, sånt är alltid nervöst!! Den lättnaden alltså!

 3. Så Underbart Karolina! En gång har jag handlat jubileumsutgåvor av Ikeamöbler, det är är nu 15 – 20 år sedan och på varuhuset vid Kungens Kurva. Då sålde de reproutgåvor av utvalda möbelserier från sitt första år under en begrännsad tid och jag inhandlade fladdermusfåtölj, trearmad golvlampa och små bord…

  Grattis till underbart bord – och Gott Nytt År Karolina!!

 4. Fanns de fortfarande kvar?!?!?!
  Jag ilade dit dagen efter de öppnade det nya varuhuset. Mest för att jag inte hade något att göra här hemma, för Lövbacken hade inga förhoppningar om att det fanns kvar. Men när jag kom in på varuhuset så stod det allra först i utställningen. Gissa om jag fick brått ner till kassorna där det skulle ligga. Jag sprang med skygglappar på genom hela varuhuset. När jag kom fram låg där en hel pall med små platta paket. Jag tog ett paket, betalade och körde hem. Snabbaste IKEA-besöket nånsin.
  Jag kan ännu inte fatta att de fanns kvar två månader senare…

 5. haha ja du sa nu nått nu, världens plattaste paket borde jag ju lätt kunna ha under sängen så länge! så jädrans snyggt bord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *