Ett gammalt hus – gammbönninga

Ett gammalt hus – gammbönninga

Hej och välkomna till världens, enligt mig, vackraste kök! Låt mig få presentera gammbönninga!

Som finns inne i det här gamla timmerhuset som min morfars föräldrar bodde i.

I somras tog jag bort isoleringen på utsidan för att få fram det gamla timret igen.

När man kliver in i hallen ser det ut så här.

Och vidare in i köket med det fantastiska skurgolvet och stansängen.

Här är inne i kammarn som endast var öppen på storhelger och andra fina tillställningar. Hela familjen bodde alltså i ett enda rum (köket).

Jag har älskat detta hus sedan jag var liten och alltid drömt om hur det var att bo där förr i tiden. På vinden hänger fortfarande gamla kläder, skor och prylar och antagligen var det där mitt vintageintresse började.

Det finns så många detaljer och historier att berätta om, men det får bli en annan gång.

Källaren till exempel, ovanligt stor för dessa hus och med flera finesser för jordbruket.

Och nu till det som jag går runt och dagdrömmer om varje dag: JAG SKA FÖRSÖKA RÄDDA DETTA GAMLA HUS! Jag började redan i somras faktiskt. Hade till och med vuxenkollo för kransen-familjen som hjälpte mig. Jag har filmat från start och imorgon kommer första videon upp här på bloggen! Vad tycker ni? Kul eller tråkigt?

5 thoughts on “Ett gammalt hus – gammbönninga

  1. Så kul! Har varit så nyfiken på att få veta mer om huset sen du la ut första fotot där ifrån <3 Får sånt lyckorus varje gång jag ser någon som ger liv & kärlek åt gamla hus som håller på att förfalla! Lycka till!

  2. Åh vad kul! Jag har just börjat plugga kulturvård med inriktning bygghantverk, så det enda jag tänker på om dagarna är gamla hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *