Italien del 2 – mer Amalfikusten, Pompeji och Rom

Italien del 2 – mer Amalfikusten, Pompeji och Rom

Italien del 2 utspelar sig fortfarande efter Amalfikusten och vårt hus på citronodlingen i Ravello. (Här är Italien del 1 om någon missat).

Vädret blev helt plötsligt strålande och vi spenderade morgonen ute på terrassen, en del poserade fullt ut inför bloggkameran (Gustav). hehe.

Jag önskar att ni kunde få känna doften av daggvåta citronträd i denna mängd varje morgon!

Första lilla stigen upp till vägen! <3

Tur att det är fler än jag som vill stanna och fotografera, pappa Jan med sin Leicakamera.

Så här såg det ut när vi började våra vandringar uppifrån Ravello och ner mot de andra byarna.

Vi gick gamla stentrappor ner och kryssade bland gamla byggnader.

Med hisnande utsikt överallt.

Himmel och hav i samma nyans!

Jag plockade in frukt varje dag till drinkar och mellis.

Och ibland fick jag be om hjälp för att få ner de största apelsinerna.

Godast var nog ändå clementinerna med tunt skal, kunde ha ätit hur många som helst.

Lite eftermiddagsutsikt från sovrummet.

Fredrik som gjort sig middagsfin.

Jag och mitt citronposerande.

Med bara ben!!!

Vi tog bilen en dag (vilket vi ångrade snabbt pga svårt att ta sig fram och ingen parkering) till Positano. Det var åsnor som jobbade vid vägarbetena och inte maskiner. Positano var för övrigt inte ens hälften så fint som Ravello, bara mer folk och turistigt liksom.

Hej hej Positano!

Vi tog båten dit istället för bilen sen, eftersom det inte gick att parkera.

Önskar så att jag hade haft med mig ett annat objektiv till kameran!

Drack hundra cappuccinos, aldrig någonsin druckit så gott kaffe förut!

Fredrik tog årets första dopp!


Vi andra spanade på små rosa hus inbyggda i berget.

Det är ganska otroligt hur dessa städer och byar är byggda alltså! Kunde inte låta bli att tänka på äldre människor eller människor med en funktionsnedsättning, hur tar dom sig runt här?

När vi bott in oss och vandrat runt färdigt runt Amalfikusten åkte vi till Pompeji.

Så lycklig över att jag hann fota innan alla andra hundratals besökare kom dit.

Det var mycket större än vad jag hade kunnat ana!

Vi avslutade resan med tre dagar i Rom. Där blev det mer kaffe, öl, nattliv och goda pastarätter.

Däremot blev det inte mer fotograferat och det kanske är tur, inläggen blir ju långa nog ändå!

Summa summarum, jag ÄLSKAR Italien! Tycker mycket mer om maten, kaffet, människorna och atmosfären än i t.ex. Frankrike. Amalfikusten var verkligen så vackert som jag tänkte mig. Är väldigt glad att vi bodde just i Ravello och inte i Amalfi eller Positano, då jag upplevde Ravello som trevligare och mycket vackrare. Vi som rest runt så mycket i Europa med tåg kommer nog ändå återvända till just Rom. En stad som hade mer att erbjuda än vad jag trodde. TACK för alla tips på min Instagram föresten! Vi bodde mitt i Trastevere, en lägenhet vi hyrde via Air b´n´b och njöt till fullo! Det var en väldigt bra tid på året för en sån här resa också, inte för varmt och inte så mycket turister. Tack och hej resebloggen för denna gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *