Karolines vegetariska jul-göttbullar

Karolines vegetariska jul-göttbullar

Tadaaa, här får ni recept på mina berömda jul-göttbullar. För faktiskt så smakar dessa så mycket jul som det bara går! Till och med kött-förespråkare brukar gilla dem. Nog med skryt, nu till receptet. Detta har modifierats antal gånger genom åren, så nu är jag riktigt nöjd. Om degen känns för blöt och rinnig när du ska steka, rör ner lite mer ströbröd och låt den stå en stund i kylen bara!

Vegetariska jul-göttbullar:

1 paket quornfärs, upptinad
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
1 paket färskost (inte light)
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk god senap
1,5 tsk kanel
1 tsk kryddpeppad
1 tsk ingefära

Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå en stund. Finhacka löken och blanda den i resten av ingredienserna. Rulla fina små bullar och stek på medelvärme i riktigt smör.

One thought on “Karolines vegetariska jul-göttbullar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *