Tips inför sommaren – Le Flamant Rouge

Tips inför sommaren – Le Flamant Rouge

Förra sommaren var vi ute och tågluffade genom europa som ni kanske minns? Vi besökte 12 länder på en månad och nu tänkte jag visa en av höjdpunkterna för er.

Efter att ha rest genom Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike, Slovenien, Italien och Schweiz så var vi framme i Frankrike och åt frukost.

Katterna latade sig i solen, värmen tryckte, cikadorna spelade, prunkande växtlighet, vingårdar, changerade blå fönsterluckor och saltsjöar väntade.

Allt det bästa med Frankrike var komprimerat till en liten by – Peyriac de mer.

Vi skulle vila upp oss några nätter på Le Flamant Rouge, som en semester i semestern!

Där passade vi på att tvätta alla kläder och hänga upp lite käckt såhär som fransoserna gör.

Här gjorde vi oss hemmastadda på en gång och helt plötsligt kändes det som att vi hade en liten vardag i allt kringresande.

Vi klickade direkt med Maria som ägde drömhuset då och Johanna som driver det nu.

Vi handlade råvaror och lagade lunch.

Och sov väldigt gott om nätterna.

Cykelturerna runt vingårdarna resulterade i lokalt rödvin.

Som vi avnjöt med våra nya vänner på kvällarna.

Efter sju timmar var vi bästa vänner och åt middag på gatan om kvällarna.

Stig gjorde frukost till oss, den såg ut så här, VARJE morgon.

Det kändes som att alla på denna plats hade ett gemensamt lugn och förstod varandra.

En plats för vila och kreativitet, med ateljé på vinden och piano i matsalen.

Vi handlade mat på marknaden med lokalodlade tomater m.m.

Önskar att jag kunde äta dessa nu nu nu!

Detta blev en middag i sig!

Huset var helt magiskt och jag älskade varenda liten detalj.

Ja ni ser ju hur drömigt det är!

En dag tog vi en cykelutflykt till grannbyn.

Och stannade till vid saltsjöarna som torkat ut på hemvägen.

Denna sjö hade torkat ut och det låg som en täcke av snö på den.

Vissa av oss kunde inte sluta leka med saltet.

Och tog med en näve eller två hem för att laga mat med.

Så här kunde det se ut på kvällarna när vi lagade middag med Stig och Joanna. Saknar dessa två människor!

Vi blev bjudna på ostron, något som vi aldrig ätit innan (hej vegetarianer) och det var gudomligt gott. Faktiskt!

Ovanför växer lagerblad som vi torkade och tog med hem. De stoppar jag i grytor när jag längtar till en enklare vardag på ”Flamman”.  Jag kommer definitivt åka tillbaka till detta paradis i södra Frankrike! För att skriva musik kanske.

Le Flamant Rouge Guesthouse 

4 thoughts on “Tips inför sommaren – Le Flamant Rouge

  1. Aah, vilket underbart inlägg, vilket underbart ställe och vilka underbara bilder. Mitt i allt det lynniga aprilväder vi har haft, att se så fantastiska franska vyer är balsam för själen. Jag vill också åka dit där nu. På en gång. Redan tomaterna är skäl nog för att vilja åka dit.

  2. Hej vilket underbart inslag, blev så glad att få se en glimt av detta, Tack 🙂 jag skall dit på en liten målartripp i kristihimmelfärdshelgen, med ett gäng från Sundsvall
    Nu längtar jsg ännu mera Mvh Helene Wallin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *