När ord inte längre räcker till.

När ord inte längre räcker till.

 
 
Idag tänkte jag skriva flera blogginlägg och tidsinställa till vekcan eftersom jag kommer befinna mig ute i ödemarkan i norrland. Det tar dock emot och känns svårt efter helgen! Så jag börjar att försöka formulera några meningar kring terrordådet istället, men fastnar för jag känner att orden inte räcker till..
 
Hemskheter, födda ur hat, händer hela tiden i vår värld. Och nu har det inträffat i Stockholm. Något vi befarat under en längre tid. Jag gick lite tidigare från jobbet just den här dagen och tog mig hela vägen till Hägersten innan jag såg vad som inträffat. Skolan jag arbetar på ligger längst upp på drottninggatan kan man säga.
 
Sms, telefonsamtal, facebookmeddelanden till nära. Vi alla verkade vara oskadda, om än inlåsta på intersport eller arbetsplatser. Vi använde oss av #openstockholm och öppnade upp vårt hem, människor hjälptes åt på gatorna och bussar körde tomma förbi.
 
En 11-årig flicka var försvunnen och det befarades det värsta. Tanken slog mig såklart ”tänk om det är någon av våra elever på skolan”. På söndag morgon får jag ett sms från en kollega som bekräftar att det är en föredetta elev vi haft i flera år. Några elever i årskurs 5 skriver att vi ska ses och gå med blommor till platsen där hon blev påkörd och jag följer med.
 
Att få spendera söndagen med dessa elever, föräldrar och kollegor var otroligt starkt. Att gråta, kramas och prata om vad som hänt var viktigare än någonsin. Deras vän var offret för hatet denna gång. Fina, fina, fina barn! 
Att sedan stå tillsammans med tusentals personer på Sergels torg i en tyst minut, arm i arm med främlingar var enormt mäktigt. Att känna trygghet, kärlek och sorg tillsammans gav mig hopp. Vi visade att dådet gav motsatt effekt, vi förenar oss istället för att bli rädda.
 
Det är svårt att yttrycka sig om detta tycker jag, men idag känner jag en enorm värme och kärlek! Filmen nedan har Herman Caroan gjort, den ger hopp! Tillsammans är vi starkare än hatet!
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *