New Orleans!

New Orleans!

 
Vet ni vad, nu går en dröm i uppfyllelse för mig! Får nypa mig i armen när jag skriver det här men det är faktiskt sant. I maj åker jag till New Orleans och sjunger jazz. NEW ORLEANS!!! Det är dessutom jazzfestival och nästan sommar där då. Den andra maj sätter jag mig på planet och nu ska jag skriva ner allt jag vill göra och se under dagarna vi är där. Sjunga jazz i New Orleans alltså, life goal ala Karoline! ♥
 
Jag har satt ihop en New Orleans-spellista för peppandet skull, om någon skulle vilja lyssna är det bara att ladda ner den. Har någon av er läsare varit där? Har ni något tips?
Puss! ♥

8 thoughts on “New Orleans!

 1. Här kommer lite NOLA tips:

  På Burboun Street (stora turistgatan) är det bara Krazy Corner som är värt ett musikaliskt besök, men gå gatan o känn stämningen av musik och fest i äkta NOLAanda
  En kanonbar är LaFittes Blacksmith Shop, hörnet Burboun och S:t Philip.
  Annars är det nere på Frenchmen street det händer. Där måste du gå på the Spotted Cat och grannbarerna Applebarrel och DBA! Det är gångavstånd från Burboun. enklast är att gå Daupihne st, som är en parallellgata till Borboun, ett kvarter norr om. Gå den tills den viker av lite åt höger och sedan korsar Frenchmen Street. Där finns all the music u can wish :)!

  Ett schysst mathak är Cops Place på Decatur St. Där käkar man Jambalaya och Gumbo som inte ser så mycket ut för världen men är jävligt gott o billigt. Denna bar ligger nära French Market , vilken du oxå måste besöka! och köpa kryddor "Slap Ya Mama", får alt att smaka bättre! 🙂

  Finns en kul och god afrikansk restaurang (minns tyvärr inte vad den heter) på Royal St nånstans i kvarteret mellan Ursulines o Gov Nichols (tror jag). Den är värd ett besök p g a maten. Man måste köpa med sig alkohol själv och det gör man i den lilla affären snett över gatan.

  Margareteville är bäst på hamburgare och milkshakes. Ligger snett emot Cops Place. Och mitt emot margereteville, på hörnet, ligger världens bästa ostronrestaurang! Njut dem med tabasco ute på deras terass i solen!

  Ska du höra riktigt schysst zydeco ska du ta dig till Rock n’ Bowl (taxi) ligger en bit bort, men är alltid en kanonkväll med bowling till livemusik!

  I början på Decartur ligger ju också famous House of Blues alltid schyssta akter på gång.

  Vill du höra traditionell cajun så är det Mulate’s som gäller, 201 Julia Street (utanför French Quaters). Går att gå dit på 20 min, men en taxi är billig. Ett äkta cajunhak dit the locals går i alla åldrar!

  Ska du utanför stan så har jag även där mängdes av tips på måste-ses. Typ bo i Rockys Cajun Cabins eller dansa med Tante Sue på Freds Lounge kl 8 en lördagmorgon i Eunice. Bästa haket!

  Och som man säger i NOLA:
  " Laissez les bons temps rouler!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *