Babyshower

Babyshower

I veckan har jag och Malin googlat oss till hur en håller babyshower för sina vänner. Jag bakade till exempel kakor, i vintageformar såklart.
 
Det blev hallongrottor, för det är Jennis favoriter. Av ett recept från min mormor som gör att de blir lite sega. GOTT!
 
Sedan gjorde vi en blöjtårta och slog in presenter. För presenter är kul! Bland annat så fick de varsin ”mitt första år-bok” som var väldigt fin och smaklig. Inget ”bild på mamma, bild på pappa” utan istället ”bild på familj och andra viktiga personer i mitt liv”. Sen fick de ju vintageklänningar, ett babynest som jag sytt samt lite annat. De fick också varsin vit body som de skulle designa med textilpennor, till varandras bäbisar. 
 
Semlor, scones, blåbärssoppa och frukt. 
 
Malin var såhär peppad innan de gravida kvinnorna kom och vi fick tända tomtebloss och skrika SURPRISE!
 
De fick gå in i babybubblan och tillåtelse att prata hur mycket de ville om baby-saker. När vi googlat och läst på bloggar om vad en vanligtvis gör på en babyshower tyckte vi allt lät så tråkigt. Lekar, könsstereotypiska grejer och trams utan substans. Så vi hittade på lite egna saker att göra.
 
Till exempel så fick de ansiktsmask, massage och kill i håret.
 
Inget jäkla blått- eller rosa tema som så många andra kör med. ”It´s a boy” och sedan blå tårta, blå ballonger och blå drinkar. Uäh! Vi gjorde däremot ett baby-quiz med massa tramsiga frågor, typ ”hur ofta kissar en nyfödd bäbis”. De fick också fylla i en formulär med tankar inför första året med frågor som ”detta hoppas jag mitt barn ärver av mig, detta hoppas jag barnet absolut inte ärver från mig”, ”det här känns svårt, det här oroar jag mig för”, ”det här känns lätt, det här ser jag fram emot”. Sedan la vi dessa i kuvert och tejpade igen med texten ”Öppnas på ettårsdagen”. 
 
Jag är SÅ peppad på att få två små nya människor i mitt liv! ♥

0 thoughts on “Babyshower

  1. Hej svejs!
    Vilket härligt inlägg! Ja ba älskar att ni gick ifrån sånt där trams som blått för kille och rosa för tjej och hittade på lite mer modernt och tidsenligt innehåll för er babyshower. Thumbs up på det!
    Och så ba älskar jag din blogg! Man blir rakt stolt att du är ifrån Övik. ❤

    Kram Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *