En sån där människa

En sån där människa

 
Onsdagsmorgonen var inte alls som bilderna illustrerar, snarare tvärtom! Jag halvt försov mig, inte så jag kom för sent till jobbet utan mer så att jag inte hann äta frukost, välja kläder eller gå i lugn och ro till tunnelbanan. Den där jäkla snoozknappen gjorde så jag fick rusa upp, ta kläderna längst ut i garderoben, svepa ett glas juice, kleta på lite mascara och halvspringa till tunnelbanan. Jaja, ska inte skylla på snoozfunktionen utan på migsjälv. Det är ungefär såhär alla mina mornar ser ut. Måste bli ändring!
 
Jag vill vara en sån där människa som går upp tidigt, sätter på kaffekokaren, fönar luggen, väljer kläder utifrån humör och känner mig kreativ i valet. Jag vill va en sån där människa som läser massa böcker. Läser till frukost, på tunnelbanan, innan jag somnar. Jag vill sluta snusa det där jäkla snuset och ta en frukt istället för en kaka. Jag vill vara en sån där människa som fördelar tiden på rätt sätt, är inspirerad jämt och skriver en låt i veckan. Som sedan vågar dela med sig av sitt skapande, lite avslappnat säga ”jag skrev en låt igår, vill du höra?”. Jag vill vara en sån där människa som tänker klart alla låånga och trassliga tankar som jag tänker, inte blir rastlös så snabbt och sätter mig in i saker jag ännu inte kan. 

0 thoughts on “En sån där människa

 1. Åh, igenkänningsfaktorn på det här inlägget!

  Jag tycker ju OM tidiga morgnar. Bara inte när jag just vaknat och ska behöva gå upp för att starta dagen. Om du förstår vad jag menar. Och läsa böcker! Såklart, jag vill vara den som sätter sig med en bok på kvällen – det gjorde en ju förr som barn och som ungdom. Men ändå bingear jag sedan en serie när jag kommer hem från jobbet? Trots att jag tycker om att läsa och trots att det ofta ger mer. Varför ska det vara så svårt?

  Men, jag skrev i alla fall en ny låt för någon dag sen, så en får kanske vara lite snällare mot sig själv ändå. Hoppas att du är snäll mot dig också. Det är kanske okej att gå upp lite senare, att fortsätta med sina laster. Ingen kan vara perfekt och bäst på allt alltid.

  Kram
  P.S. Plättarna/Pannkakorna ser fantastiskt goda ut.

 2. Men hej igenkänning! Sluta snusa har jag åtminstone lyckats med, men tänk om en kunde lyckas ett par andra rutiner också.
  Bilderna såg om inte annat ut att föreställa en underbar morgon!!

 3. Jag är den som alltid vaknar tidigt oavsett när jag lagt mig, och drömmer om att vara en sån där skönt avslappnad person som tar sovmorgon. Vet inte hur många sommarfester i nåns stuga som jag tassat upp, tagit en promenad, badat, diskat allt, ätit frukost, packat mina saker och ÄNDÅ fått vänta på att nån ska vakna…

 4. Jag är den som alltid vaknar tidigt oavsett när jag lagt mig, och drömmer om att vara en sån där skönt avslappnad person som tar sovmorgon. Vet inte hur många sommarfester i nåns stuga som jag tassat upp, tagit en promenad, badat, diskat allt, ätit frukost, packat mina saker och ÄNDÅ fått vänta på att nån ska vakna…

 5. Jag är den som alltid vaknar tidigt oavsett när jag lagt mig, och drömmer om att vara en sån där skönt avslappnad person som tar sovmorgon. Vet inte hur många sommarfester i nåns stuga som jag tassat upp, tagit en promenad, badat, diskat allt, ätit frukost, packat mina saker och ÄNDÅ fått vänta på att nån ska vakna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *