Hur har jag det på växtfronten då?

Hur har jag det på växtfronten då?

Mycket trivsamt, tackar som frågar! Kolla bara in denna lilla läckerhet!
 
Min Rosenkrärm som jag köpte för några veckor sedan.
 
Nu har den fått en större terakottakruka och står mallig på en pidestad.
 
Här har vi växten som går under smeknamnet Mostret och har synts här i bloggen förut.
 
Den har varit lite vintersur och grinig för att jag tjuvade hens kruka till en annan växt.. och lät hen få en större. Sorry, trodde du skulle bli glad bara. Hur som helst har den snören till taket nu så den orkar hålla sig uppe.
 
Här har vi vinterns experiment – en bananplanta. Köpte den som stickling på tradera och vårdar med ömhet för att den ska överleva och växa sig stor. Den ska få rosa mini-bananer som jag vill äta sen. Det är tanken.
 
Dessa sticklingar har jag nu satt i jord. Det är någon form av porslinsblomma som jag tjuvade på ett ställe.
 
Kolla vad fina rötter, redo för jord.
 
Här har vi en av mina gullrankor som hänger i köket.
 
ÄLSKAR detta blad, så vackert. Vill bara att denna ska växa sig enorm runt hela köksfönstret.
 
Till sist en växt som jag haft ganska länge, tror dessa brukar kallas för Moses stentavlor. Den står i mörkret i vår hall och verkar må riktigt bra där.
 
Nu till en viktig fråga!!! Skulle ni vilja ha ett inlägg med alla mina växt-tips? Jag är verkligen inte expert men har haft intresset ganska länge. Dessutom märker jag att fler och fler börjar intressera sig för växter nu. SÅ roligt!

0 thoughts on “Hur har jag det på växtfronten då?

  1. JAA! Och vill se hur din rosenskärm klarar sig. Vill också ha en men är lite rädd att den inte skall klara av det torra inomhusklimatet då den enligt expertisen skall ha hög luftfuktighet. Väntar med spänning någon månad till. Har en paraplyaralia som växt mig över huvudet (den är ca 170 cm över golvet)och som skall få ny kruka i helgen med hjälp av dottern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *