En presentation!

En presentation!

Hej! Kanske är du som klickar in här inte alls bekant med vem jag är eller vad jag gör? Här kommer då en recap på ämnet.
 

Jag heter Karoline och fyller 29 år på söndag. Jag kommer från Norrland men bor nu i Stockholm. Innan jag hamnade här gick jag på musikhögskolan i Piteå i fem år. Jag är alltså utbildad sångpedagog och musiklärare. Jag älskar Norrland och den lilla byn jag är uppväxt i. Av hela mitt hjärta verkligen. Finns få saker som får mig så lugn och nära mig själv som att åka hem dit, gå i skolan och bara vara. Föresten så räknas det nog inte ens som by, är mer en landsväg med fem personer som bor där. 

 
Jag har en finfinfantastisk partner som heter Fredrik. Vi har köpt en lägenhet i gamla Midsommarkransen som vi älskar. En riktig funkispärla med originalkök och trägolv. Vi älskar att fylla lägenheten med människor, böcker och växter. Jag har samlat på gamla saker och kläder i ca 15 år och har en del skatter i vårt hem. Resten har jag på ladugårdsvinden hemma i norrland.
 
Jag jobbar ganska mycket för tillfället, både som sångerska och musiklärare. Jag sjunger, spelar klarinett och perk i bandet Dr Pam with friends och tycker det är livets bästa grej att göra. Vi spelar gammal swingjazz och rocknroll, mest på dansställen men också på fester och tillställningar. Vi har bland annat spelat på jazzfestivalen i Stockholm, på en ambassad, Herräng dance camp, Chicago swing dance studio och i ett vardagsrum på hemmafest. Vi har vart på en liten sverigeturné och ska iväg till London och spela inom en snar framtid. Annars så gör jag en del andra sånguppdrag också, körar till andra band, spelar in reklamfilmer eller jinglar och skriver egen musik.
 
Skolan jag också arbetar på (fast inte heltid) ligger mitt i Stockholm och jag har alla elever i musik. Just nu arrangerar jag luciatåg och julkonsert så det är ganska fullt upp. Men roligt.
 
När jag inte jobbar med musik på något sätt tycker jag om att skapa. Brodera, måla, odla, sy, sticka eller vad som helst. Vårt hem är fullt av växter och textrader fastnar ofta i mitt huvud.
 
Mina mål för 2017 är att stå på scen mer. Kanske teater, musikal, tv eller i konsertform. Vet inte exakt hur jag ska lyckas med detta men är väldigt peppad på att ta tag i alla små saker som skulle kunna leda dit. Sen vill jag ju väldigt gärna släppa en skiva också med egenskrivet material, både en jazzplatta på svenska och en med indiepop.
 
Jag tror på medmänsklighet och jämställdhet. Är feminist och värdegrundsförespråkare. Tycker om att fundera på kluriga frågeställningar och prata om saker ingående. Jag tror att världen behöver bli en mjukare plats att vistas på och att vi måste hjälpa varandra må bra. Dela med oss, peppa och inte ha så vassa armbågar! Jag stör mig ofta på män som tror att dom vet bättre än mig fast jag råkar va expert på ämnet, personer som inte lyssnar och tråkiga attityder.

0 thoughts on “En presentation!

 1. Vilken härlig tillvaro du har! Kan man lyssna på er någonstans, spotify eller så?
  Är head over heels över ditt hår, tänkte köpa hem ‘steam rollers’ och försöka lära mig!

  1. Hej Anna. Jadu, the Birdettes har en paus nu! En av oss bor i Umeå så det är svårt att få till rep och spelningar. Men vi kommer säkerligen ta upp det igen. Om jag får bestämma i alla fall! 🙂 Älskar det bandet!

 2. Hur trivs du som norrlänning i Stockholm? Jag är också inflyttad norrlänning och tycker de är lite svårt….
  Och om du trivs, berätta gärna varför så kanske jag blir lite pepp 🙂
  Blir du aldrig sugen på att bo mer utanför stan, lite mer likt norrland? /Sara

  1. Hej Sara! Jag känner igen mig mycket i det du skriver.. att det är svårt. Jag tyckte också det i början, ganska länge faktiskt. Det tog en stund att hänga med liksom, ta för sig och komma på vad det är jag gillar med staden. För det finns ju så mycket.. om inte en chans att allt är tillfredsställande. För mig handlade det mycket om att solla och välja ut. Komma på vad jag behöver för att må bra. Hitta likasinnade vänner i staden. Så nu älskar jag det. Jag tycker om alla klubbar och konserter, att det går att hitta på saker hela tiden. Jag tycker om att bo utanför stan och jobba i stan. Göra utflykter utanför stan och hitta nya pärlor hela tiden. Dansklubben jag är med i är toppen, broderiklubben och nya vänner som också är lite sökande liksom. Hoppas du fattar lite av vad jag menar i alla fall och att du också ska trivas! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *