Frukost, loppisfynd, chiliskörd och förmakspalmen

Frukost, loppisfynd, chiliskörd och förmakspalmen

Rubriken beskriver hela detta inlägg, så här kommer frukostdelen. Råkade skippa middagen dagen innan och var därför vrååålhungrig när jag vaknade. Åt både kvarg med nektarin, hallon och musli + äggmacka.
 
Sedan beundrade jag mina senaste loppisfynd. En folklorig blus, läderbälte och bakskål.
 
Bältet hittade jag för en femma på barnavdelningen, räckte precis runt midjan som tur var.
 
Blusen var också ett barnavdelningsfynd. Det är mitt bästa loppistips om du som jag är en pytte på överkroppen med minimala bröst. Blusar och koftor från barnavdelningen är både billigare och sitter bättre.
 
OCH NU.. HÅLL I ER!!! Drömfyndet nummer ett – en jadeskål! Eller jag tror i alla fall att det är jadeite!? En sån restvara från glas/porslins-brukens övriga produktion?
 
Vidare till växtligheterna, jag skördar mängder med chili nu. Olika sorter och färger som får torka i köksfönstret.
 
Vi har även köpt en ny palm eftersom vår förra dog! Det är en förmakspalm och de ska tydligen vara ”SÅ himla lättskötta” men icke! Vi flyttade runt på vår förra, mycket sol – lite sol. Vattnade lagom, mycket, lite, sällan. Men inget hjälpte. Vad är det för fel? Bladen bara torkade ihop och sen dog den. Den här nya har börjat lite smått att trilskas också, bruna blad och att den liksom ”tippar”! :/

0 thoughts on “Frukost, loppisfynd, chiliskörd och förmakspalmen

  1. Åh, vilken drömmig skål! Finaste färgen. Är ingen växtexpert (men försöker bli bättre), och jag har följt din blogg tillräckligt länge för att veta att du är en mästare på att skapa grönska så jag vågar inte ge tips. Det enda jag kan komma på sådär är att kanske ge en annan sorts jord, större kruka? Ska hålla tummarna för att den repar sig!

    1. Äh, jag kan ju ingenting om växter. Mest bara tur att de frodas! ;)Men dessa palmer blir jag verkligen galen på. Det står att den vill ha vanlig blomjord. Jag sprayar den ca en gång i veckan också. Men nu har den liksom "flasat" ut. Som att den inte orkar stå rakt upp utan tippar åt olika håll! 🙁 Tack för tips och pepp! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *