Listan om jobb!

Listan om jobb!

Nu har jag läst den här listan på massa bloggar och tycker den var så spännande så jag klistrar in den här. Jag kopierade från Lovia, har läst den hos Elsa men tror att den kommer från Hanna!?

Vad ville du bli när du var liten? Jag ändrade mig antagligen varje dag (så som jag fortfarande gör) men mestadels ville jag nog bli bonde. Jag är uppväxt på en gård mitt ute i ingenstans i Norrland.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? Jag kom in på frisörprogrammet, mest för att jag hade bra betyg, men det gick ju bort. Men trodde nog att jag skulle skapa på något sätt. Konstnär, sömmerska, musiker eller författare.

Gick du någon nishad gymnasielinje? Ja, jag gick estetiska programmet med musikinriktning.

Vad hade du för betyg? Jag hade faktiskt jättefina slutbetyg från gymnasiet, mest MVG och några VG. Hah, som jag inte haft någon nytta av alls sen faktiskt. När jag sökte in på musikhögskolan var det ju bara massa praktiska prov så som sångprov, spelprov, gehörsprov och teoriprov. 

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen? Jag minns att vår idrottslärare inte var så peppad på att undervisa oss esteter. Det blev aldrig någon riktig idrott av det. Mest åka skridskor runt i ring istället för att spela hockey och promenader istället för orientering. Så det var inte så inspirerande. Bild, musik, teater och dans däremot var ju heaven!

Vad gjorde du efter gymnasiet? Jag flyttade från Örnsköldsvik snabbt som attan och gick musikfolkis utanför Katrineholm. Spelade och sjöng jazz och världsmusik. Åkte på små turnéer i Sverige och älskade varje sekund. Sen gick jag en folkis till på gospellinje där vi åkte till Chicago på tunré.

 
Popkollo sjunger med Bob Hund på popagandafestivalen. 

Vad har du mer haft för yrken? Jag har sommarjobbat som gatumusikant (alltså SÅ SOFT med lön från kommunen), vaktmästare (fick köra flakmoppe och måla staket), jobbat i skoaffär, arrangerat och varit musikhandledare på POPKOLLO (12 kollon har jag gjort i Umeå).

När hamnade du i den banan du är i idag? Jag har väl varit här mer eller mindre sedan gymnasiet, musiken har liksom alltid funnits där fast på olika sätt. Undervisat, spelat osv.

Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt nuvarande jobb? Om vi pratar om läraryrket är nog min starkaste sida min kreativitet och tydlighet. (jag är inte sträng, bara enormt tydlig och konsekvent). Min svagaste sida är nog mitt tålamod, det brister ibland alltså.

Tre saker du är extra stolt över att du gjort i ditt jobb? Drivit igenom ett genusarbete på skolan och skrivit likabehandlingsplan (lärarjobbet). Gått upp på scen i direktsändning på TV helt utan huvudklang i förkylningsrösten (sångerskajobb). Varit med och sjungit i förband till Håkan Hellström (sångerskajobb).

Dr Pam with friends – Foto av Sister Disco.
 
Vad går ditt nuvarande jobb ut på mest? Man kan säga att jag har två jobb i stora drag. 1. Lära ut musik till eleverna på skolan jag arbetar på. 2. vara sångerska i olika sammanhang, till exempel i bandet Dr Pam with friends. Ibland hyrs jag in till andra band som körsångerska eller reklamjinglar också. *frilanslivet* ni vet.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu? Jag älskar att stå på scen och sjunga, så jag vill gärna jobba med det. (tack och lov att jag kan det). Jag trivs också väldigt bra med rutinerna och strukturen i läraryrket. MEN om båda dessa saker försvann från jorden så skulle jag väldigt gärna vilja vara finsnickare!!! DRÖMYRKE!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? Jag trivdes inte så bra som butiksbiträde alltså. Jag var ofta rastlös och det blev liksom för enformigt. Att jag dessutom skulle försöka få folk att köpa saker som jag själv inte riktigt stod för var svårt.

Vad gör du om fem år? Jag har verkligen INGEN aning. Och det är ok. Jag har liksom förlikat mig med att det alltid kommer vara så. Jag är en sån person som alltid vill vildare, har svårt att stå och stampa på samma ställe för länge. Så jag älskar att jag accepterat tanken på att jag ”inte vet vad jag ska göra av mitt liv”.

 

The Birdettes – foto av Ulrika Lovén

Vad gör du när du är 60 år? Samma sak där, ingen aning. Men om jag utgår från det som känns idag så hoppas jag att jag har en bunt med härliga vänner, en familj och får uppleva och lära mig nya saker då också. Jag hoppas att jag målar tavlor och sjunger jazz.

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma? Jag är ganska nöjd med befattningarna som står där i dagsläget. Sångerska, sångpedagog, musiklärare och bloggare. Men det är klart, vore ju roligt att kunna skriva bloggare där utan att känna sig dum. Hoppas väl lite på att bloggen ska bli ännu större och leda till fler spännande uppdrag och möjligheter.

 

 

 

0 thoughts on “Listan om jobb!

  1. Vilken inspirerande lista (eller, kanske svaren mest som är inspirerande)!

    Jag har följt din blogg i fler år än jag kan komma ihåg och var alltid så imponerad (och smått avis) av musikens ständiga närvaro i ditt liv. Själv sitter jag i startgroparna och vill så mycket i så många olika riktningar (musikaliskt) att jag inte vet var jag ska börja. Om en nu inte har en massa kontakter från musiklinjer osv, hur ska en då göra för att komma igång och få kontakt (särkilt inom jazz och swingvärlden då)? Det är kanske något du skulle vilja skriva om? Lite tips för oss som vill musicera mera?

  2. fint att läsa dina svar karoline! håller med om konsekvent och tydlig framför att vara sträng. rättvisa är också viktigt. så jäkla kul att du drivit igenom ett genusarbete, WOW! <3 <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *