Rabarber – saft, marmelad, glass

Rabarber – saft, marmelad, glass

Vet ni vad, jag har semester nu och är ledig fram till den 10 augusti! Hur sjukt är inte det?
 
Jag pysslar mest hemma idag och tänkte passa på att visa vad jag gjorde med all rabarber vi kom hem med från landet.
 
Efter att ha gjort en helt ljuvlig saft med citron och rabarber gick jag bananas med nästa sats. Tillsatte kardemumma och kanelstång bland annat.
 
Samt sjuka mängder ingefära och citron.
 
Mynta och syrénblommor åkte också ner i koket.
 
När saften var silad och kall hällde jag ner den i glassformar för att göra isglass.
 
Alltså HIMMEL vad god den blev!
 
Sedan gjorde jag någon form av marmelad/sylt/gegga av rabarber, kardemumma, citron och ingefära. Använde chiafrön istället för socker.
 
Sjukt gott på rostat bröd eller på glass.
 
Lagom till morsdag skickade jag hem lite till mamma också, det uppskattades! Saften har jag druckit som den är, utspädd med vatten och is och i drinkar.

0 thoughts on “Rabarber – saft, marmelad, glass

  1. Åh vad gott det låter (och ser ut)!

    Jag som är uppväxt med gigantiska rabarber som växte som ogräs i trädgården kan tycka att det känns väldigt onödigt att betala en massa pengar för klena rabarber i en affär eller på marknad. Så jag ska spara det här inlägget så att jag kan testa isglassarna när jag är hemma i Sverige i sommar. Tack för fina tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *