Var alla vintagebrudar emos förr?

Var alla vintagebrudar emos förr?

Jag får ofta frågan VARFÖR jag klär mig i vintage och försöker se ut som om jag levde på femtiotalet. ”Varför se ut som alla andra”? Brukar jag svara oftast.. Men sen har jag tänkt efter lite.. När jag ser tillbaka på min stil, och många andra vänner som också klär sig i vintage, så börjar jag se ett mönster. Jag har ju aldrig klätt mig som alla andra, försökt ”passa in” och följa modet. Nästan alla ”vintage-brudar” (jo detta stämmer mer in på tjejer än killar) jag känner kommer från någon form av indie-pop-emo stil innan. Vänsterpolititiska, popare, synthare och alternativa brudar alltså. Likaså jag själv.
 
Kollagen ovan är några av de få bilder som finns från dessa tider. Vi hade inte digitalkamera hemma där i början så det är inte så mycket dokumenterat. Men jag lovar er, det var crazy bananas i klädväg. På gymnasiet hade jag till exempel vingar på ryggen var och varannan dag, alltid svarta stjärnor under ögonen, luggen var det viktigaste i livet och hade ofta träningsverk i armarna efter all tupering. Andra stilar jag gått igenom, eller kanske snarare levt igenom, nästan som en subkultur, är; flowerpower/hippie med utsvängda jeans och batik, gothare med lång skinnrock och kängor, fantasyprinsessa med hembygt aura-diadem, popare/emo med korta kjolar och mycket kajal, hade lösdreads och sjalar som kläder ett tag och nu har det väl landat i någon vintagestil från 40- till 60tal. Alltså jag älskar detta! Blir alltid så himla glad när jag går förbi kidz på stan som påminner mig om mig själv i tonåren. Samtidigt kan jag undra, vad händer härnäst?

0 thoughts on “Var alla vintagebrudar emos förr?

  1. Jag började min "mode" karriär som skatare (hänger med lite än idag till vardags) bara älskar skateskor, lite baggyjeans & en snygg huvtröja. Skulle gärna gå mer i klänning 6 kjol till vardags men livet som ensamstående mamma gör det just nu inte jätte praktiskt, iaf inte just nu. Om nått år när dottern blivit lite äldre så kommer det nog bli mer klänningar & kjolar även till vardag.

  2. Hahaha precis så! Jag var själv först kickers, sen punkare, sen neo-metal (rosa hår, baggyjeans OCH nitar) för att till slut landa i någon klassisk rockstil. Och nu landar jag väl mest i 50-tal och retro/rockabilly!

  3. jag läste det här och skrattade lite, sen insåg jag… vafan jag började ju också som liten gothar-emo… och försökte på nog varenda subkultur därefter innan jag blev frälst på vintageklänningar någonting runt 21. Och samma med dom vänner som idag delar vintage/retro intresset med mig! Är det här ett återkommande mönster?

  4. Är tyvärr ett undantag mot regeln. Jag har gått från en mer klassisk stil till en vintagestil. Dock har jag inte haft problem med att låta mina kläder stå ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *