Hållbar November Challenge – är ni med mig?

Hållbar November Challenge – är ni med mig?

Jag är vald till inspiratör för en hållbar livsstil av Greenmatch.se och nu är det dags för en utmaning. I september presenterade FN hållbarhetsmålen för år 2030. Målen syftar till att utrota fattigdomen, öka jämlikheten och skapa fred och rättvisa i världen. För att uppnå målen anser FN att vi måste bli bättre på att ta hand om klimatet och vår miljö.
 
GreenMatch meddelar att en “medelsvensson” konsumerar cirka 8,3 ton CO2e-utsläpp per år. Utmaningen består av att minska dessa utsläppen genom att göra enklare justeringar i vardagen.
 
Jag känner att detta blir easy-peasy för mig med tanke på att jag typ aldrig åker bil, köper allt secondhand, inte äter kött, källsorterar, är flygrädd som satan och köper närproducerat. Klapp på axeln!
MEN, jag ska däremot anta utmaningen med att sänka temperaturen i lägenheten, duscha snabbare, cykla istället för att ta bussen och använda mindre el.
 
Är ni med mig? Anta utmaningen här!
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *