Köpa kompaktkamera?

Köpa kompaktkamera?

 
Jag har länge varit sugen på att köpa en kompaktkamera. Mest för att jag ska kunna ha med den i väskan överallt, det orkar jag aldrig med systemkameran. Kraven är, förutom att den ska ta bra bilder, att den ska va liten, smidig, ska ha fästen för rem och analog design. Någon som har något tips?

0 thoughts on “Köpa kompaktkamera?

 1. Fujifilm gör en del fina retrospexiga kompaktkameror som Fujifilm FinePix X30 och Fujifilm FinePix XQ1, som jag har testat litegrann och gillat. Kan vara värt att kolla in!

 2. hejhej!

  Vad fina dom är, Lumix (enligt mig) gör en utav dom bästa kamerorna efter Canons systemkameror.
  idag får du tyvärr inte så mycket kamera om du köper en, oavsett vilken, så fort du lämnar affären tappar den otroligt mycket i värde, och har du tur så förhoppningsvis håller kameran ett par år.
  Det bästa jag gjort är köpt en polaroid för runt tusenlappen, bra bilder och det är en kamera som är gjord för att hålla! Nu är det även mycket lättare att få tag på ny film till dem också 🙂

  Men åter till ditt inlägg om det är någon utav dom du tänker på, så hade jag kört en Lumix. Bra bilder,snygga och inte svåra att operera. Googla gärna in på "hybridkameror" (hybrid cameras) från Lumix eller Sony Nex, blandning mellan system och kompakt, dom är fina och riktigt bra på foto och film också!
  Lycka till i kamerasökandet 🙂

 3. Jag köpte en liten spegellös systemkamera för ett tag sen och är så himla glad för den. Alla gånger mm inte orkar bära med sig den stora kameran eller är för rädd om den! Så det tycker jag verkligen du ska göra 🙂

 4. Jag köpte en kompaktkamera av den anledningen för något år sedan, men jag har knappt använt den. För har jag inte med stora systemarn så har jag mobilen. 😛
  Tror att en spegellös systemkamera hade varit bättre om man vill ta bilder med bättre kvalité än mobilbilder och om man inte orkar ta med en stor systemkamera.

 5. Mitt tips är Panasonic Lumix GM1, det är en liten systemkamera man kan byta objektiv på och allt, liten och smidig och ta med är den också! Samtidigt som man får kanon fina bilder med den 🙂 bra pris har den med! Köpte den själv för att det var så klumpigt och jobbigt och ta med min stora systemkamera hela tiden och jag har inte ångrat mig en sekund!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *