Karolines jul-göttbullar!

Karolines jul-göttbullar!

Hör upp alla vegetarianer, jag har reviderat göttbulle-receptet i år igen! De blev riktigt goda och nu är vi nära perfektion alltså. Jag gillar inte julmat så värst mycket, men dessa ser jag fram emot. Eftersom jag varit vegetarian i så många år kommer jag inte ihåg hur kött smakar, men mina köttätande vänner säger att dessa är minst lika bra som vanliga köttbullar. 
 
 
Vegetariska jul-köttbullar:

1 paket quornfärs, upptinad (helt Hälsans kök)
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
1 paket färskost (inte light)
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk god senap
1,5 tsk kanel
1 tsk kryddpeppad
1 tsk ingefära
 
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå en stund. Finhacka löken och blanda den i resten ev ingredienserna. Rulla fina små bullar och stek på medelvärme i riktigt smör.

0 thoughts on “Karolines jul-göttbullar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *