Inför valet

Inför valet

 
 
Nästa söndag är det val och det känns viktigare än någonsin! Vi måste rösta för en hållbar värld där ALLA är välkomna. Vi kan inte låta SD bli Sveriges tredje största parti. Det har gått för långt och jag är SÅ trött på den diskriminering som sker i vårt samhälle. Så trött på fördomar, normer, marginalisering och rasism.
 
Vi måste rösta för att människors lika värde och rättigheter får en central plats i politiken. Så är det inte just nu. Över hälften av vår befolkning blir diskriminerade och trakasserade på grund av kön, sexualitet eller etnicitet. De som påstår att Sverige är jämställt måste sätta på sig glasögonen.
 
Ingens värde ska räknas i deras könsidentitet, sexualitet, etniskt ursprung, klass eller funktion. Ingen dom ska grundas i frågan ”men sa du verkligen att du inte ville?”. Inga barn ska behöva höra ”boys will be boys”. Ingen ska behöva sitta på tunnelbanan och läsa rasistisk propaganda. 
 
Vi behöver Feministiskt initiativ i riksdagen för de tar ställning mot rasism, funkofobi, sexism och HBTQ-fobi. Det skickar även ett tydligt budskap till resten av Europa och världen.

I och med detta har jag satt ihop en val-pepp-lista på spotify. Sen vill jag också tipsa om en föreställning på Dramaten som går både måndag och tisdag i veckan. Jannes Fenomenala orkester + en stor kör spelar fantastiska låtar med politiska texter. Jag har dessutom äran att vara med och sjunga. Kom kom, biljetterna kostar bara 50:- och går att boka här!

 
 

0 thoughts on “Inför valet

  1. Hurra vad bra! Röstar själv inte på F! men tror att det är ett parti som behövs. De har verkligen lyckats att få upp feminismen på dagordningen vilket onekligen var nödvändigt. Tror att ett parti som F! tvingar andra partier att bli lite bättre och det är bra. Kramar Liza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *