Några tankar kring valet

Några tankar kring valet

Ja, var ska man börja? Jag röstade på Fi i europaparlamentsvalet. Jag röstade för jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering.
 
Igår valdes inte bara SD in i europaparlamentet, de fick sällskap av partier med åsikter som hör hemma så långt bort från folkvalda församlingar som möjligt. Jobbik i Ungern, Front National i Frankrike, UKIP i Storbritannien, Gyllene Gryning i Grekland, Dansk Folkeparti i Danmark och så vidare. Vissa av dessa är uttalat nynazistiska, några andra anser sig ”bara” vara ”kritiska till invandring”. I Tyskland fick antagligen de nazistiska NPD mandat, det känns helt sjukt med tanke på den historia vi sitter på. Var är världen på väg egentligen?
 
När siffrorna för Front National släpptes hördes ett jubel från Sverigedemokraternas valvaka. I radio fick de frågan om det inte var konstigt att ett jubel utbröts när ett främlingsfientligt parti kom in och till sitt försvar svarade de ”Fast folk säger ju att vi också är främlingsfientliga, och det stämmer ju inte så det håller jag nog inte med om.” SD verkar tro att problemet är att folk kallar en rasist, snarare än att man ÄR det. Ilskan kokar inom mig och fortsätter reält när jag läser detta
 
Jag är såklart samtidigt otroligt glad över att Fi nu ställer upp med Soraya Post i Europaparlamentet och att de snart närmar sig 6%. För det finns bara en ras och det är människan, en religion och det är kärleken och det finns bara en värld eller ingen värld alls.

0 thoughts on “Några tankar kring valet

  1. så bra att du tar upp detta! fi!’s vinst är guld <3 angående sd så såg jag på agenda igår när winberg var där och hon förnekade att sd jublat över front nationals resultat?!?!? "vi jublade för UKIP, men det andra, nej"……. alltså.

  2. Att så många svenskar röstade på SD är befängt och bortom mitt förstånd… Gällande de andra främlingsfientliga partierna, demokrati kanske inte är "the way to go" ändå. Jämlikhet till alla!

  3. "SD verkar tro att problemet är att folk kallar en rasist, snarare än att man ÄR det." Så är det verkligen! Så himla stört.

    Orkar du berätta varför du röstade på F!? Jag vill gärna lära mig mer om vad de står för, men tycker alltid att det är problematiskt att gå in och läsa på partiernas egna sidor då de såklart alltid framställer det bästa.

  4. Jag röstade på SD och jag tycker inte att jag är dummare än folk är mest. Jag har läst igenom partiprogrammet och såg inget direkt rasistiskt. Det är nog bara en olycklig missuppfattning somliga har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *