Citronpaj

Citronpaj

 
Förra helgen bakade jag dessa små citronpajer! Tycker det blev himla gott så tänkte dela med mig av receptet:
 

Pajdeg:

 • 75 g Smör
 • 12 dl florsocker
 • 12 krm salt
 • 12 dl vetemjöl
 • 1 st ägg

Citronkräm:

 • 2 st rivet skal och saft av citroner
 • 2 dl strösocker
 • 3 st ägg
 • 2 st äggulor
 • 100 g Arla® Svenskt Smör

Maräng:

 • 2 st äggvitor
 • 2 dl strösocker
 
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en rund pajform. Grädda pajskalet i 200° i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Blanda citron, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Bred ut krämen i pajskalet. Vispa äggvitorna med sockret till ett fast skum. Fyll smeten i en spritspåse. Sätt ugnen på grill 250°. Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått färg. 
 

0 thoughts on “Citronpaj

 1. Hej Karoline!
  En liten fundering, jag har en precis likadan marabou bakpulverburk som du men har inte vågat ha bakpulver i den pga osäker på hur lufttät den där. Hur funkar den för dig? Eller har du bakpulvret i en påse inuti burken? Det vore ju så himla fint om en kunde använda den till bakpulver och slippa tråkiga kartonger.
  /Arvida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *