Filmmusiken från Monica Z

Filmmusiken från Monica Z

 
Det finns inget som berör mig lika djupt som live-musik! Och OM jag har sett enormt mycket bra spelningar, allt från när Ville Valo i HIM kastade en fimp på mig och jag var världens lyckligaste till att gråta till Broder Daniels avsledsspelning i göteborg. I år är första året på länge som jag inte kommer gå och se Musikhögskolan i Piteås julkonsert och få gåshud av den fantastiska orkestern med harpa och stråk och jag har varit så ledsen över att missa det. Orkestermusik är nämligen något som ligger mig varmt om hjärtat. Kanske för att jag själv spelat i orkester i många år. Men seriöst, jag får gåshud bara violinerna ska stämma. 
 
Den 26 November var jag med om något mäktigt. Jag var på en exklusiv konsert med musiken från filmen Monica Z – ett lingonris i cocktailglas på konserthuset. Med Edda Magnason som spelar Monica i filmen, musiker från Kungliga Filharmonikerna, en grym jazzensemble samt arrangören och kompositören Peter Nordahl. 
 
De spelade många favoriter så som Sakta vi gå genom stan, I New York, Trubbel, En gång i Stockholm och Monicas vals. Ett otippat nummer var också med, Vad en liten gumma kan gno, som var otroligt rolgit att se. Det var fantastiskt att även få höra instrumentalmusik från filmen, mycket bra Peter Nordahl! Jazziga sextiotalsarr med sordiner och grymma solister. Ja, jag skulle kunna skriva en lååång resension av konserten, men jag avrundar nog här. Bra var den, MYCKET bra! Att jag hade trevligt sällskap av Miriam, Lina och Elsa gjorde ju inte saken värre heller.
 
Om det var något som var sämre så tycker jag det är enormt tråkigt att det bara fanns ett enda tillfälle att se denna konsert, för jag hade gärna gått en gång till. Sen tänker jag på alla de som missade denna unika tillställning. Varför sätter man upp en sån här stor produktion, som säljer slut på en gång och bara gör en enda konsert? 
 
Jag filmade lite små snuttar så ni kan få se och höra lite i alla fall.
 
Ack, Värmeland du sköna & Gröna små äpplen
 
 
Trubbel & Sakta vi går genom stan

0 thoughts on “Filmmusiken från Monica Z

  1. Åh vad fint! Tycker absolut de skulle haft till och med en turné! Det skulle verkligen löna sig för dem och vara underbart för alla Monicaz-fans/konsertälskare/jazzentuiaster etc. <3 förresten.. Alltså. Du såg Broder Daniel och deras avskedskonsert till och med. Dör av avundsjuka <333

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *