Inflyttningspresent

Inflyttningspresent

 
Alltså KOLLA vad min mamma släpade ner från Övik till Stockholm i helgen!!!!!!!
 
 
En radio med inbyggt skivspelare från 1957 som har det mest fantastiska ljudet. Att det inte finns en endaste liten repa och att man kan spela både vinyl och stenkakor på den gör ju inte saken sämre heller! TACK fina lilla mamma, du vet allt vad jag gillar. Blev så otroligt glad!
 
(dock så fungerar inte skivspelaren för tillfället. Men jag tänker att det måste vara någon liten grej som gängat ur bara eftersom den fungerade felfritt för en vecka sedan. Någon som har något tips? Jag ska meka lite i helgen tänkte jag, bruksanvisningen finns kvar och det borde inte vara så svårt va?)
 
 

0 thoughts on “Inflyttningspresent

 1. Hej Karoline,

  Jag tror felet kan ligga i att du spelat både vinyl och stenkakor på denna fantastiska maskin. Nu har du inte skrivit exakt vad som är fel, men min gissning är stiftet.

  Har kollat lite på olika forum, här har jag saxat lite information;

  Om du bara skall ha skivspelaren till att spela 78 varvare (stenkakor) är det mycket lämpligt att byta stiftet till ett N stift. (Lite större nål) Du får ett bättre ljud då.
  LP skall spelas med M stift.

  N=Normalspår(!)dvs 78-varvare och M= Mikrospår dvs EP/LP. Om du bara skall ha den till att spela 78 varvare är det mycket lämpligt att byta till en annan pickup också t.ex. Shure M78S med speciell nål för 78:or det gör faktiskt en avsevärd skillnad på ljudet.

  källa: http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/183/279409.html

  Lycka till och tack för en mycket trevlig blogg!

  1. TACK SNÄLLA för tipsen!!! Jag har inte ens provspelat den för den pajjade i flytten liksom! Så jag vet inte om gubben som ägde denna innan mig har spelat både och på den! Jag ska testa att öppna den ikväll och se vad som kan vara fel. Har nålar till båda delarna hemma så det är nog bara att byta nål när man vill byta skiva. Men jag ahr en vevgramofon som jag brukar köra stenkakorna på.. så denna får vara till vinyl endast tror jag! 🙂

 2. Jag skulle snarare tippa på att det är spännremmen som hoppat av, den sitter relativt lätt fast nämligen och lägger man en skivspelare på sidan som man gärna gör när man transporterar den så har de förmåga att hoppa av. Dessa är även i gummi och torkar och brister lätt om de inte bytts ut på många år. Så om möjligt lyft på plattan som man skall vila skivan på, under den skall det finnas en rem som får det hela att rotera, finns där en rem? Sitter den som den ska? Eller har den helt enkelt torkat sönder? Mina skivspelare har haft detta problem flera gånger, men det är lätt att ordna och billigt att köpa ny rem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *