Om det värsta jag vet i hela världen!

Om det värsta jag vet i hela världen!

Redan igår började det, den där klumpen i magen som inte ville försvinna. Idag har hjärtat klappat mycket hårdare än vanligt och jag har inte riktigt kunnat fokusera. Minsta lilla får tårarna att trycka på bakom ögonen och jag fhar inte fått någonting gjort. Jag har också varit en dålig lärare och en tyst kollega i fikarummet. Men det är ok!
 
Det är så att jag ska åka till flygplatsen och sätta mig på ett plan till Luleå snart. Det var ett och ett halvt år sedan sist jag satt i ett flygplan. Då hade jag medicin som skulle dämpa mig ångest, men det gjorde den inte. Jag är flygrädd. Så in i helvete flygrädd. Så nu fokuserar jag mest på att andas. In och ut, in och ut. Hur kan det vara så svårt? 
 
Ja, det är bara att acceptera. Det här är det värsta jag vet. Men det är bara en timma av mitt liv, att härda ut och skärpa till sig! Jag ville bara att ni skulle veta det. Vi hörs imorgon, då är det en bättre dag. Jag ska ta examen och ha en jättefin klänning! Puss ♥

0 thoughts on “Om det värsta jag vet i hela världen!

 1. Finaste Karoline. Jag minns inte om vi pratade om flygplan och sådär när du var hos mig. Men jag har för mig det. Jag är ju också OTROLIGT flygrädd och har alltid ångest minst några dagar innan jag ska upp i en sån där mackapär. Det är bland annat därför jag aldrig fullt ut kan njuta av tex weekendresor för att jag måste ha ett visst antal dagar att ladda om på. Uscha! Men det kommer gå bra och ha det så himla bra i Pite! Styrkekramar från mig och kom ihåg "jag kan flyga, jag är inte rädd!"

 2. Men åh, stackare! Förstår dig verkligen, är så fruktansvärt flygrädd. Är så obehagligt, värsta är att jag nästan blir mer och mer rädd för det också..usch. Men kommer gå bra ska du se! Som du säger, kom ihåg att andas 🙂 Ha så kul på din examen imorgon! Vilken lycka det måste vara att ha utbildningen klar. KRAM

 3. JAG MED!! Jag HATAR att flyga och jag blir typ provocerad av att alla andra passagerare verkar så jäkla kolugna och oberörda. Vill typ skrika "Vi kan dö nu allihop så ni vet det!!!" högt. Sen gråter jag en skvätt. Sen tycker jag att jag själv är pinsam och töntig och måste skratta lite åt det. Och så blir jag jätteplockig och sitter och typ slår min kille på armen och tittar mig nervöst omkring. Ja, det är jag när jag flyger, rena rama psykpatienten! Men sen, när vi planet tagit mark, så älskar jag livet. Och faller ihop i en liten hög för jag är så utmattad av att ha suttit på helspänn i flera timmar. Jag har tusan inget svar på hur man botar detta! Ska vi starta en flygrädsleterapi-grupp?

  1. men ÅH, du är ju UNDERBAR!!! så himla bra beskrivet ju! jag är exakt likadan! jag gråter innan, under tiden och efteråt. Idag grät jag så mycket när jag gick på planet så piloten fick komma ut och övertyga mig om att andas. så jävla konstigt är det!!!!!!!!!!!! Men jag tror på att bara göra det! Vi startar denna grupp innan nästa gång någon av oss ska flyga! promise me!!!!

 4. Fy din stackare! Det är hemskt när man känner en sån ångest för en sak man ska göra. Jag förstår dig, jag har extrem scenskräck o ska jag göra ett sorts framträdande så tänker jag på det dag o natt innan det är dags. Men ska tänka på dig! Det kommer gå bra!
  Lycka till o grattis till examen!

 5. Jag trodde jag var nästan ensam om detta, det känns så ibland! Jag gillar inte heller att flyga, gruvar mig alltid innan och är nervös. Men jag flög senast igår eftermiddag, lika nervös som vanligt, men det gick bra. Läste en bok och försökte ha tankarna på annat och andas normalt. Fastän det känns svårt att andas ibland så gör jag ju det ändå, för att kroppen gör det naturligt. Ingenting händer och jag kommer fortsätta andas precis som vanligt brukar jag tänka=) Hejja dig, det ska gå bra! Och grattis till din examen!=)

 6. Jag har en kollega som var så där flygrädd men som blev hjälpt av att gå en kurs via ett flygbolag och kan nu flyga igen…det finns hjälp att få, ta den! kram och hälsa Norrbotten. Jag kommer norrut i sommar också!

 7. Usch, vad jobbigt. Men tank pa att det ar langt mycket storre risk att du kor ihjal dig pa motorvagen. Eller drabbas av cancer. Och det oroar man sig ju inte sa mycket for!

 8. Jag läste en gång att det är fler som dör av åsnesparkar än av flygplan och då tänker jag alltid på det när jag flyger. Hur många kan det egentligen vara som dör av åsnesparkar? Inte så många gissar jag! 🙂

 9. Du är stark som gör de ändå!! För att övervinna sin rädsla är det bästa sättet att komma över det på "tyvärr" att utsätta sig för det.
  En fråga, varför flög du dit? kan du inte åka buss, eller var flög du från? Ja tänkte du bor ju i Umeå, men det var kanske inte där ifrån du flög?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *