Den perfekta 50-talskappan!

Den perfekta 50-talskappan!

 
Jag och min mor har haft ett litet projekt, nämligen att sy in en kappa i ryggen och över bysten. Det var inte så klurigt som jag först trodde, vi bara tog in de befintliga sömmarna några centimeter och det blev skitbra!

 
Så här ser den ut i ryggen numera, många sömmar men det är bara fint tycker jag!

 
Axelvaddarna funderade jag på att plocka bort först, känns ju så ovant.. Men i sann 40-talsspirit fick de vara kvar!

 
Mycket vidd i ”kjolen” och perfekt längd!

 
När vi började att sprätta upp fodret upptäckte vi vilket fantastiskt handarbete den här kappan är. Ett hemsytt stycke historia! Och hela kalaset kostade mig 90 kr ♥

0 thoughts on “Den perfekta 50-talskappan!

 1. Tjusigt! Jag tycker att axelvaddarna ska få vara kvar 🙂

  Är det svårt att sprätta upp fodret i en kappa? Jag har alltid varit livrädd för att sprätta just foder och har aldrig vågat. Det känns som att det är ganska skört?

 2. Äldre kappor är SÅ mycket finare än nutida! Dock går fodret alltid sönder för mig, men det är ju bara att ersätta eller försöka laga.

 3. Snygg kappa! Men eftersom jag då är skräddare, hrmm, så vill jag ge dig ett tips till nästa gång du ska sy in en rygg på en kappa;)
  1. Sprätta upp oket bak o låt de sömmar du sytt in gå ut i ingenting, istället för strax innan oket. Då ser det ännu mer ut som att det skulle vara så från början;)
  2. Fodret är bäst att sprätta nedifrån fållekanten o kan på så vis sys igen med krejningsstygn. Då syns det inte heller att man varit där o pillat;)

  Men det var fint ändå:)

  Kram!

 4. Himla fint blev det asså! Har lite svårt att vänja mig vid axelvaddar jag med, man har väl "skräckens" 80-talet inpräntat, men det kommer så smått! Go 40´s!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *