behind the scenes.

behind the scenes.

Varför blir mina bilder brusiga/suddiga?
Den i mitten som Linus fixat med är ju inte det!
Har det med storleken att göra?
(dom är skarpa i andra program, det är när jag laddar upp dem här de blir brusiga).

Lite så här såg det ut i studion igår när jag fotades av Linus. Han är så himlarns duktig och bilderna blev fantastiska. Självklart får ni se dem sedan. Puss ♥

0 thoughts on “behind the scenes.

  1. kanske att du har för högt iso-tal. jag vet inte, jag är inte speciellt kunnig men jag har läst det någonstans 🙂

  2. Det kan bero på ISO-talet, men förmodligen beror det på att Linus bild (vad jag kan se) har fått sig en liten behandling i Photoshop 🙂 Sen kan kameran och objektivet också spela roll.

  3. Nope, inte för högt ISO. Det ser som sagt bra ut på mitt bildvisningsprogram på datorn och i photoshop :S
    Kan det ha med storleken att göra? De liggande bilderna är 900 pixels i original och 700 på bloggen.

  4. Jag är jättedålig på tekniska saker, men har märkt att visa av mina bilder blir så ibland med. Det konstiga är att det bara händer ibland. Jag har alltid låg ISO när jag fotar men när jag är inne och redigerar för mycket i bilderna i efterhand (ändrar färger och nivåer en massa) så verkar det som om skärpan blir sämre.

  5. Vilka funktioner brukar du använda när du redigerar? 900 px låter som en ganska ganska liten bild för att vara tagen med en systemkamera. Mina brukar ligga på uppemot 3000 px i bredd för en liggande bild. Prova att höja upplösningen. En lågupplöst bild hanterar inte redigering lika bra som en högupplöst.

    Ett bra filter för att skärpa till bilderna utan att de blir "för" skarpa är 'Unsharp mask' (oskarp mask på svenska?). Är en bild brusig brukar jag även lägga på lite, lite 'Smart blur' (smart oskärpa typ).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *