Finfin kjol och fototips.

Finfin kjol och fototips.

Alla kläder är secondhand förutom koftan som är från Monki.

Idag invigde jag denna underbara kjol som jag köpte på Humanas utförsäljning för 30kr. Jag gissar att den är från sent 50-tal och storleken är 40 (storlekarna har verkligen ändrat sig). Bilderna gör inte riktigt färgen rättvis tyvärr och den är plisserad på baksidan vilket inte heller syns så bra. Jag tycker det är himla svårt att få till bra bilder med självutlösaren, hittar inget fokus. Kanske ni har något tips på det? Hur får man skarpa bilder med självutlösaren?

0 thoughts on “Finfin kjol och fototips.

  1. Jo, självutlösaren på autofokusställer in när du trycker på knappen första gången (andra gången börjar den räkna ned i tid) så länge du inte har en fjärrkontroll d.v.s. Därför tar den fokus på det som fanns i kamerans "blickfång" då du tryckte på knappen.

    Så du borde ha något på platsen där du vii ha fokuset (där du tänkte ställa dig) för att kameran ska hitta rätt fokuseringspunkt. Ställ dit något: en stol kan funka men jag tror att det är bättre med något högre, typ en pedestal med en högvuxen växt på. Men då måste du vara snabb nog att hinna flytta på den innan kameran har räknat ner. Om du använder manuell fokus kan du först ställa in fokuset och sedan gå och flytta på pedestalen, gå tillbaks till kameran och trycka på knappen för nedräkning.

    Det bekvämaste är ändå om man har en fjärrkontroll. Det brukar finnas att köpa till de flesta digitala systemkameror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *