Svar på era frågor.

Svar på era frågor.

Ni har ställt så många frågor på senaste så jag bestämde mig för att svara på allihop i ett inlägg. Ni förstår väl att jag inte är någon Paris-expert, jag har bara varit där en gång. Men här är mina svar och mina åsikter kring staden plus lite till.

Hur var Second hand/loppisarna/marknaderna i jämförelse med hur dom är här? Utbud, pris? Det beror lite på vad man menar med ”här” antar jag. Det är väldigt stor skillnad på Stockholm och Piteå men jag skulle nog ändå vilja säga att Paris hade bättre utbud än båda två! Nu på våren kan man hitta marknader lite överallt på gatorna plus att området Marais har många bra vintagebutiker, både dyra med märkeskläder och billiga där man får rota runt i lådor. De bästa fynden rent prismässigt gjorde vi på marknaderna vi var på.

 

 

Hur många klänningar köpte du? Hoppas vi får se allihop! Jag köpte fyra klänningar och jag ska självklart visa dem allihop. Här, här och här kan man se tre av dem.

 

 

Kan du tipsa om olika second hand och loppisar, gärna med ganska låga priser men ända fina grejer? Mitt tips är att leta upp marknader om du vill handla billiga secondhandkläder! Jag köpte bland annat den här för 2 euro på en marknad. De bästa marknaderna vi var på låg vid Poret de Vanves och Porte de Montreuil. Mitt andra tips är Free´p´star som ligger på saint croix de la bretonnerie, det är trångt och man får rota runt mycket, men billigt är det. Alla klänningar kostar 10 euro plus att de har massa fyndlådor med kläder för 3 euro.

 

 

Jag undrar om restauranger som har bra vegetarisk mat. Några tips? Var åt ni falafeln du skrev om? Vi var på några restauranger i Marais-området där de hade vegmat men jag mindes inte vad de hette. Sen åt vi världens godaste vegmat på Ave Maria (1 rue Jacquard). Den omtalade falafeln ligger i Marais på 32 rue des Rosiers. L´as du Falafel heter stället.

 

 

Vad heter det fina hotellet ni bodde på? Ser ju fantastiskt ut! Hotellet hette Hotel Aida Marais Printania.

 

 

Hur tycker du att det gick med språk och sånt? Kan du franska? Hur gick det annars med typ engelska? Jag kan i stort sett ingen franska alls, några hälsningsfraser och siffror typ men med det och engelska gick det fintfint.Vart låg detta smultronställe med vegetarisk mat? På 1 rue Jacquard. Ave Maria heter restaurangen.

 

 

Är det dyrt att shoppa second hand i Paris? (lever på barnbidrag, så dyrt ur det perspektivet, alltså) Som i alla städer så är det väldigt dyrt. Jag var inte inne så mycket i secondhandaffärerna med märkeskläder utan höll mig till de billigare. På free´p´star kostar alla klänningar och lewisjeans 10 euro (ca 100 kr) och sen kan man hitta massvis med kläder för 3 euro. Men som jag nämnt tidigare är  lopp-marknaderna bäst om man vill hitta billiga secondhandkläder.

 

 

Funderar på att åka dit i höst, det enda jag undrar är om du kan tipsa om hotell? Var bodde ni och hur mycket kostade det? Vi bodde på Hotel Adia Marais. Jag tycker du ska kolla på hotels.com! Hotellen varierar i pris efter säsong. Vi var där under lågsäsong och Andreas hittade en rabattkod på nätet. Jag tror vi betalade 1500:- var för fyra nätter. Sen överaskade Andreas med balkong som han betalade extra för.

 

 

Finns det några områden i Paris där du känner dig osäker? Hmm, näe faktiskt inte.. Men jag höll hårt i väskan några gånger. Vid turistställena brukar det finnas ficktjuvar men där var ju inte vi. Sen skulle jag nog inte åka tunnelbana på natten heller.

 

 

Var det mycket loppisar ute på gatorna? Hade dom mycke vintage klänningar? Nu på våren var det mycket marknader ute på gatorna lite överallt där folk satt och sålde sina saker och det fanns många fina klänningar!

 

 

Vilken del av paris var ni i? Vi var lite överallt! Metron är jättesmidig och vi tog oss överallt med den!

 

 

Har du några bra tips från Paris? Var där för en tid sedan men hittade inte riktigt några bra Vintage eller shoppingbutiker. (Såklart de stora köpcentren men inte några mysiga mindre butiker). Skulle vara jättesnällt om du har några tips. Jag vill tipsa om områdena Marais och Belleville. Det var där vi hängde mest och det var jättemysigt. Vi var inte alls så mycket på de större turistställena eller i något köpcentrum överhuvudtaget. I Marais hittar man vintage och secondhand överallt.

 

 

Stämmer det att det är svindyrt i Paris? har hört rykten om att en läsk typ kan kosta över 100kr. Visst är Paris som så många städer överlagt ganska dyrt.. men det beror ju på vad man gör! Kolla menyerna innan ni sätter på en restaurang och håll er tillde mysigare mer inhemska områdena. Där vi höll till var det inte så mycket turister och inte så flashigt liksom. Så vi kom undan relativt billigt. (jag såg aldrig läsk för 100 kr men köpte en på hotellet för 35, det var min dyraste).

 

 

Guuud vilka fina bilder, vad har du för kamera? Tack snälla! Jag fotar med en Canon eos 550d.

 

 

Sen tänkte jag svara på en fråga jag fått kring min Gambiaresa. Det var via skolan jag åkte, en kurs som heter ”musik i främmande kulturer”.

 

 

Popkollo kan man gå om man är under 18 år. Popkollo orginal för nybörjare har åldrarna 12-16 och fortsättning har 14-18.

 

 

Kan inte du skirva ett inlägg med bilder på alla dina tatueringar och små beskrivningar om varje? Det finns redan ett sådant 🙂 Klicka här för att komma dit!

 

 

 

 

Kan du inte visa hur du sminkar dej, och med vad? Jo det kan jag absolut göra 🙂 Jag ska be Andreas hjälpa mig göra en lite video nån dag!

 

 

Varifrån kommer den urhäftiga duken i inlägget där du bjuder på mat? Den är köpt på Åhlens förra sommaren. (Vaxduk på rulle som jag köpte en halv meter av).

 

 

Vilka perfekta lockar, hur sjutton får du till det? Sover du med hårnålar eller lockar du med tång? Precis sånt där hår som jag aldrig riktigt lärt mig att få till. Du har möjligtvis inte gjort något inlägg på ämnet? Tack snälla, vad glad jag blir. Jag har verkligen testat mycket när det kommer till lockar men nu har jag kommit fram till vilken metod som fungerar bäst på mitt hår. Det är så himla olika från hår till hår, vilken hårkvalité man har, tjocklek osv. För mig fungerar pincurls eller dessa bäst. Jag rullar inte upp håret blött utan använder mousse och sedan sprayar jag med läggningsvätska blandat med vatten. Jag brukar låta det sitta i över natten. Ska försöka göra ett inlägg och förklara bättre en annan gång!

0 thoughts on “Svar på era frågor.

  1. Vill åka ner till Paris själv efter att ha sett alla foton från er resa 😀 Verkligen jättemysigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *