Pepparkakscheescake.

Pepparkakscheescake.

Du behöver:

ca 35 pepparkakor
75 gr smält smör
1,5 dl socker
3 ägg
200 gr creamcheese (philadelphia)
2 msk apelsinjuice
0.75 dl creme fraische
2 msk florsocker
Lägg ett gäng pepparkakor i en mortel, hård skål eller påse.
Krossa dem i påsen eller morteln. Jag krossade mina direkt i skålen med en slev.
Häll i smält smör och blanda. Tyck sedan ut pepparkakskrossen i en ugnsform som du sedan gräddar i 8 minuter 175 grader.
Under tiden vispar du ägg och socker och blandar sedan i osten. Detta breds sen över kakan när den svalnat. Sen ska den in i ugnen igen i ca 30 minuter.
Medans kakan är i ugnen för andra gången kan du dricka julmust ur cocktailglas bara för att.
och sen blandar du ihop smeten till de sista lagret. Creme fraische och florsocker som sedan breds på den färdiga kakan när den svalnat.
Färdigt, gott och juligt ♥

0 thoughts on “Pepparkakscheescake.

  1. Åh, älskar cheesecakes! Ska testa denna nu! Verkar jättegod 🙂 Men när ska apelsinjuicen i? I det sista lagret? 🙂 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *