Bakinlägg / recept.

Bakinlägg / recept.

Jag älskar att hitta på egna recept och att ändra på redan befintliga recept. Till mitt födelsedagskalas gjorde jag massa godsaker och här kommer receptet på min pepparkakas cheescake:

Botten:
* ca 40st pepparkakor i mellanstorlek.
* ca 85 g smält smör.

Fyllning:
* 1,5 dl socker.
* 3 ägg.
* 200 g cream cheese (philadelfiaost)
* Lite rivet skal av en apelsin.

Topping:
* 1 dl creme fraiche.
* 2 msk florsocker.

Krossa pepparkakorna i en mortel eller i en kökshandduk. Blanda med smält smör och packa detta i bottnen på en springform. Grädda sedan i 8-10 minuter i nedre delen av ugnen 175 grader.


Rör ihop socker och ägg, häll i osten + lite rivet apelsinskal. Häll sedan på detta på bottnen när den svalnat. Grädda i ca 30 min.

Rör ihop florsocker med creme fraichen och bred ut det på kakan när den är klar. Garnera med pepparkakor och lite mer rivet apelsinskal.
Klart!



Jag bakade även sånnadär fina (och moderna) cupcakes. Jag gjorde en glasyr av philadelfiaost och florsocker eftersom jag tycker det är mycket godare än såndär sockrig glasyr.


Lite röd karamellfärg i gjorde den rosa och fin.


Jag fick en röd, jättefin elvisp av mamma i födelsedagspresent 🙂 TACK mamma!



Strössel och små kulor är fint, men tyvärr inte så gott. Jag struntade i det. Hihi.


Jag testade att göra riktigt juliga muffins med pepparkakssmulor, ingefära, kanel och apelfinskal.
Det blev jättegott.


Mitt kylskåp blev väldigt fullt. Det gillas!

0 thoughts on “Bakinlägg / recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *