Svar på tal:

Svar på tal:

Skriv om din pojkvän! hur ni träffades, vem han är, hur han är, vad ni brukar hitta på osv!
Jag träffade William under nollningen här på musikhögskolan. Vi började umgås, blev kära och sen innan jul nån gång så var vi ett par.  Han går på samma skola och läser mediadesign. Han kommer från Göteborg och är en tokig kille. Han är otroligt kreativ och designar, tatuerar och ritar jättefina saker. Han älskar också att gå på loppis så det gör vi ganska ofta. Sen brukar vi pyssla med olika saker, pussas, lyssna på musik, baka, se på serier, äta mat. Ja, alltid nåt. Han är väldigt impulsiv och med honom vet man aldirg vad man ska hitta på… det kan bli vad som helst och det är alltid roligt.

hur många läsare har du på ett ungefär? Det varierar jättemycket. Som mest har jag haft ca 5.000 om dagen. Just nu är det inte alls så många längre, kanske 500 / dag.

När började du intressera dig för secondhand? När jag började på gymnasiet och försökte hitta en mer egen stil. Då var det ransiga tröjor, tuperat hår och stjärnor under ögonen som gällde.

Hur många somrar har du jobbat på din sko? Tre.

Vilken är din favoritmusik? Oj, det är en svår fråga för mig eftersom jag gillar så mycket olika. Idag lyssnar jag på Bon Iver, Beirut, Band of horses, fleet foxes och Joel Alme och drömmer mig tillbaka till sommaren som just försvann. Sen ledve jag och mina två vänner i ett nittiotalsrus musikmässigt i somras så det lever också kvar ibland. På min spotify har jag listor för olika humör. Sen älskar jag ju såklart gammal musik.

om du bara fick äta en sorts mat/fruk/grönsak resten av ditt liv, vad skulle du äta? Shit vad svårt… Jag som älskar att äta! Kanske nybakt segt bröd med smör och ost eller mjölkchoklad. Eller palt med sylt. Eller kanske stekt hallumi. Eller möjligtvis glass med kolasås.

Hur lång är du? Jag är nästan 1.60

Hur ser din familj ut (syskon osv)? Mamma, mammas sambo, en lillebror som fyller 20 i år och min hund Elvis.

Vad brukar du laga för mat? Jag försöker hitta på nytt hela tiden. Men lasagne och paj är alltid bra efter som det blir många matlådor att ta med till skolan.

Vad gör din pojkvän(utbildar sig, jobbar..)? Han läser mediadesign och jobbar även lite som designer. Han har t.ex. designat ett jättefint halsband för MissDee. Sen gör han tatueringar på folk.

Hur kom det sig att du hamnade just där du är idag och gör det du gör? Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. När jag gick musikfolkis innan så drömde jag om att komma in på musikhögskolan men trodde att det skulle vara för svårt. Sen sökte jag bara för att testa och kom in. Jag blev sååå glad! Jag har hållt på med musik sedan gymnasiet och det är det bästa jag vet. Piteå musikhögskola är nog kanske den bästa vi har i Sverige så jag är glad att jag hamnade här… fast så fasligt roligt är det ju inte här uppe! Jag längtar ofta bort till större städer.

En grej jag skulle tycka var kul om du gjorde, är att du visar upp dina 10 favorit klänningar som finns i din gardrob. Visst kan jag göra det. Får se om jag får tid att fota och fixa med det i helgen. Men jag lovar, det kommer! 🙂

Kan inte du visa upp dina favoritkläder? Som sagt, absolut. Jag börjar med klänningarna.

Vilka är dina stilförebilder? Jag har väl inte direkt några. Konstigt nog. Jag kollar i gamla tidningar och fotoalbum. Jag älskar ju femtiotalet så många av de fagra kvinnorna där inspirerar mig.

Vad skulle du aldrig ha på dig? Jag har svårt att tänka att jag någonsin skulle ta på mig en päls.

Vilket plagg är ditt bästa köp? Hmmm.. Inte helt säker men jag använder flitigt min ärvda skinnjacka som egentligen är för liten.

Hvilke sangere inspirerer deg? Tori Amos är min största förebild. Även Regina Spector och Eva Cassidy.

Hva er ditt beste råd til andre sangere? Sjung som du vill och som det känns bra. Låt inte någon ändra på din röst, bara förbättra. Lyssna på andra och inspireras. Härma. Gör om och tolka. Var inte rädd för att göra fel eller att låta konstigt. Prova dig fram!

Jag undrar om du skulle kunna lägga upp lite sömnadstips? Det kanske jag skulle kunna göra. Hade tänk att jag skulle sätta mig ner och sy en långärmad klänning när jag får tid. Just nu syr jag mest om gamla kläder.

Kanske låter som en dum fråga, men varför bloggar du? vad får du ut av det lixom? får du pengar för din blogg? Jag bloggar för att få ut min kreativitet. När jag inte orkar påbörja något projekt så är det skönt att bara skriva av sig lite. Jag gillar gamla saker och kläder och att fota, så det blir ju en lysande kombination. När jag inte har någon kreativitet blir det inte så många inlägg. Jag får inte betalt för min blogg. Har fått ett par erbjudanden men tackat nej för jag inte kunde stå för den reklamen de ville ha på min sida.

Hur är det att gå på musikhögskolan? Super! Jag lär mig jättemycket varje dag. Det är samtidigt ganska svårt och kämpigt men när man ser resultaten är allt slit värt mödan.

Hur vågade du klippa av dig håret? Hur många gånger har du ångrat dig? Jag vet inte… Jag funderade på det länge men gillade samtidigt mitt långa hår så mycket. Sen en dag gjorde jag det bara och jag har inte ångrat mig en enda gång. Än. Det är ju bara hår.

Om du fick vara ”miljöpolitik-president” vad skulle du vilja förändra och vilka frågor skulle du vilja driva? Oj, dethär borde jag egentligen skriva ett helt inlägg om för jag har sååå mycket jag skulle vilja genomföra. Jag skulle göra så statet satsade mer på järnvägar istället för motorvägar, stoppa mycket av importen på kött och andra livsmedel, införa minst en ”bilfir” dag i veckan, ge bidrag för att köpa bilar som går på biobränslen, öka flygpriset och minska tågpriset. Ja, det finns väldigt många fler saker men det dyker nog upp i ett annat inlägg snart.

Jag gillar din blogg för att du står för det du står för. Du står för miljö och kan ändå driva en modeblogg. hur är dina tankar kring det du gör? Jag får ut en del av min kreativitet genom mina kläder och att visa dem på bloggen. Unga tjejer idag som läser modebloggar som tjejer med mycket pengar driver får en sån press och vill ha samma saker. Det blir mer köphets och det är jag emot. Jag vill bidra till ”bloggvärlden” med det motsatta, att visa att secondhand och gamla återanvända saker också är fina. Man behöver inte köpa nytt hela tiden. Sy om dina gamla kläder, kolla vad som finns på vinden, handla secondhand. Det är inte svårt, bara roligt.

Jag tycker oxå om kläder, och second hand, och har på senaste tiden känt att jag mycket hellre vill köpa second hand, just av anledningen att värna om miljön lite mer, och inte bara köpa nytt som jag gjort innan. Hur tänker du med sådant? Köper du second hand för miljöns skull? Jag gör det till stor del för miljön såklart men även för att jag inte vill spendera mina pengar på dyra märkesplagg, det finns viktigare saker att lägga sina pengar på anser jag. Sen vill jag inte handla allt på t.ex. HM och GinaTricot eftersom jag inte vill se ut som alla andra. Modernt faller mig sällan i smaken.

Åh vilken fin helg du hade och jag som bor i samma hemstad som du är så klart nyfiken vad hette loppisarna? På landsbygden och speciellt i norrland brukar vi ibland bara åka på små landsvägar och hitta loppisar i folks ladugårdar eller dyligt. I helgen var jag på loppis som nån fotbollsklubb hade sen var jag på ankaret i långviksmon.

Jag undrar hur du kan ha så annorlunda kläder? kollar inte folk konstigt på dig? Jag tycker inte att jag har så annorlunda kläder. Eller? Om folk tittar konstigt så tar jag väl det mest som en komplimang, haha.

spenderar du mycket pengar på saker och kläder? hur har du råd? eller får du mycket saker av släktingar? Jag spenderar inte så mycket tycker jag. Jag köper så billiga saker och har turen att min mamma och mormor har sparat mycket och mer än gärna ger bort det till mig.

hur gjorde du för att din blogg skulle bli känd? hur många läsare har du haft som mest? varför bloggar du inte varje dag? jag vill bara ha mer! Jag anser inte att min blogg är så känd. Fast det beror väl på vad man jämnför med. Som mest har jag haft ca 5.000 läsare per dag. Jag gjorde bara det jag fortfarande gör, inget annat speciellt. Sen var jag med i ett tidningsreportage som kan ha bidragit till det hela också. Jag bloggar när jag själv känner för det. Vissa dagar har jag ingen lust eller inspiration så då blir det inga inlägg.

 

Hoppas ni blev nöjda med svaren. Jag skrev tillbaka till alla som mailade och publicerade inte de frågorna här.

0 thoughts on “Svar på tal:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *