Tisdag.

Tisdag.


William unt jag.        Foto: Ulrika.

Idag har jag inga lektioner på hela dagen. Det betyder att Elvis inte behöver vara ensam idag heller. Det är så bra att ha många vänner här som vill sköta om honom och gå ut med honom. Igår var han med William hela dagen. Nu måste jag öva på pianoläxa. Har varit dålig denna veckan och inte övat på den en enda gång. Fy fy fy. Ikväll ska vi nog boka biljetter till Barcelona, ser ut att bli vecka 14. Jippiie! Så, om ni varit där tar jag gärna emot tips. Marknader, secondhandbutiker, klubbar, muséer osv. Puss ♥

0 thoughts on “Tisdag.

  1. Nu blir jag mäkta avundsjuk. Barcelona är min absoluta favoritstad. Som förstagångsbesökare ska man verkligen inte missa det turistiska hur ooriginellt det än är men att ha varit i Barcelona och inte besökt la Sagrada Familia och Parc Güell går bara inte. Allt annat som Antoni Gaudi haft ett finger med i spelet i är också värt att se.

    En fantastisk katolsk kyrkogård (!) hittar du på berget Montjuїc, hitta en karta och leta dig bortanför OS-arenan. Meterhöga murar där kistorna skjuts in bakom små luckor prydda med tygblommor och fotografier av de avlidna. En otroligt vacker utsikt över staden och hamnen. Här hittar du inga andra turister och kanske låter förslaget konstigt men det är en sorts vackert sorgsen stämning på platsen. är du dessutom ett Almodovar-fan var det här begravningen i Allt om min mamma spelades in.

    Lämna la Rambla och våga dig in i Barrio Gothica, de gamla och slitna kvarteren dit turisterna inte hittar och där det finns riktigt bra hostellägenheter. På andra sidan av la Rambla (minns inte riktigt vilket område men ganska långt ned vid vattnet) finns vintage och secondhandbutiker plus butiker som säljer saker av nya designers.

    Missa inte heller stranden, Plaça Catalunya och Picassomuseet. Gå mycket, tunnelbanan är bra men det är långa promenader när man ska byta tåg på en station. Sedan är självklart fotbollsarenan Camp Nou riktigt häftig oavsett om du gillar fotboll eller inte och att se en match där är en upplevelse för livet.

    Hoppas du får en riktigt bra resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *