Janne Loffe.

Janne Loffe.

Ända sen jag var liten har jag varit lite förälskad i Janne Loffe Carlsson. Fråga min inte varför. Kanske för att han är så go bara! Eller kanske för att han åpminner om min far och ser ut som min goa morbror.
För nån vecka sedan fick jag ett fint paket på posten av min fina vän Trema. I paketet fanns ett gulligt brev och en CDskiva som hon ville att jag skulle ha nämligen "Doris – Did you give the world some love today baby". Till min stora lycka är det självaste Janne Loffe Carlsson som spelar trummor i det bandet och jag lyssnar på den ofta.
Tack kär Trema.


Här är han i sina unga dar med i filmen Exponerad från 1971.

0 thoughts on “Janne Loffe.

  1. Ja, men gudars, han är en av världens bästa jazztrummisar. Helt sjukt. Har du hört Hansson och Carlsson? Orgel och trummor, himla bra. Han har också spelat med Pugh och Jojje Wadenius, det är den trion som gjort Pughs första och bästa skiva Ja dä ä dä, där är det massor med Loffe-trummor som är rena himlen! Det hörs när det är han som spelar på något vis.

  2. Jag älskar Doris – "Did you give the world some love today baby"! Min brorsa köpte den för några år sedan, jag snodde den av han nästan direkt 🙂

    Vill du följa med på en utställning på Piteå Museum om 60-talet på lördag föresten?

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *