Några svar på era frågor:

Några svar på era frågor:

Är det svårt att komma in på musikhögskolan på sång? har hört det. Ja, så hade jag också hört och ja, jag tror det är ganska svårt. Men jag hade väldig tur och kom in på reservplats.


Vilken är din bästa dansa-till-man-stupar-låt?
Oj vad svårt. Håkan Hellström brukar alltid funka.. Ramlar kan man inte sitta still till.


fråga: kan inte du komma ner till skåne och fika med mig, NU!
Åh, tyvärr så kan jag inte det just nu. Men nån gång.. Det lovar jag 😉


Hvor mye kostet tattoveringene dine og hvor tok du dem? jätte fina (:
Jag minns inte rikigt hur mycket den kostade. Runt 2500 kanske men jag fick rabbat. Hjärtat var ännu billigare. De gjordes hemma i Övik hos Zids tattoo.


och, tycker du något är tabu att ha på sig?
Alla får ha på sig precis vad de vill. Men PÄLS! Blä.


vad tänker du göra efter högskolan?
  Resa kanske och sen söka ett jobb som sångpedagog.


vad jag har försått så pluggar du på högskola. hur tycker du att det är jämfört med gymnasiet, alltså med större ansvar mm? har du "lektioner" varje dag, vad gör du de dagar du inte pluggar?
Jepps, musikhögskolan. Högskola skiljer sig ganska mycket från gymnasiet tycker jag. Men det beror nog mycket på vad man läser också. En del utbildningar kanske man har en föreläsning i veckan och sen är resten egen läsning. På min utbildning har vi relativt mycket lektioner för att vara en högskole utbildning. Just nu har jag lektioner alla dagar utom tisdagar. På måndagar har jag fullspäckat från nio till kvart över fem. När jag inte har lektioner övar jag. Det är ett måste för att hänga med. Sen är det ju arbeten och plugg inför tentor också. När jag inte pluggar och övar så brukar jag gå ner till secondhand eller umgås med mina kopisar.


jag har några frågor: vad gillar du mest att sjunga, jazz, klassiskt osv?
Jag sjunger inte klassiskt alls förutom i kör. Jag sjunger mest afromusik. Dvs Jazz, pop, rock, blues osv.


Dina favoritartister/band, du verkar ha så bra musiksmak!
Tack Just nu lyssnar jag mest på MotoBoy, MGMT, Band of horses, Beirut, Pacific  Mates os State och Iron and Wine.  


Hejsan! Jag heter Anna-Karin Sundberg och jag undrar när vi kan träffas. Vad tror du? Det skulle vara underbart coolt att träffas snart, typ..tjaa..så känner typ ja!
Jag har ett begär av att träffa dig vääldigt snart ska du veta!


Jag har suttit idag och läst igenom det mesta av din blogg sen augusti förra året. Tycker det är väldigt kul att läsa om någon som pluggar det jag har sökt till nu. Min fråga är denna:

Vad är det för prov man gör när man söker till musiklärare? Måste man kunna allting jättebra, eller kan man komma in även om man "misslyckas" med någon del? När du söker till musiklärare gör du många prov. Man gör ett gäng prov som kallas för C-prov där man gör gehörsprov, satslära, fuktionslära, musikteori, spelprov, ackordinstrumentprov, avista och notläsning. Sen gör du även instrumentalprov med ditt huvudinstrument. Utöver dessa så gör du även ett gruppledningsprov där du håller i en egen lektion med en grupp andra sökande. Du behöver inte ha topppoäng på alla prov, men det gäller att ha kolla på väldigt mycket.

hej, du är så söt! jag undrar i vilken stad du bor i? Jag bor i Piteå.


Antar att du pluggar nåt musikrelaterat med alla dessa tentor hit å dit, men var?, och vilken inriktning?
Jag läser på musikhögskolan i Piteå. Jag utbildar mig till musiklärare och sångpedagog.

hej hej!! jag undrar vad du gör med ditt hår om du vaknar upp och det står rakt upp…………………. och var hittar du alla bra loppisar och second hand affärer karam Hahaha, då sätter jag upp det i en boll mitt på huvudet. Jag hittar loppisar och secondhandaffärer lite här och var. Mitt bästa tips är att på sommaren bara åka ut på landet. Där jag bor iaf har folk tillfälliga loppisar lite överallt.


är du och oscar fortfarande ihop?
Nej det är vi inte. Det tog slut i Augusti men vi är fortfarande väldigt goda vänner.

har du något bra förslag på fina tatueringar? Det beror jättemycket på vilken stil du vill köra. Jag gillar oldshooltatueringar väldigt mycket och färg. Kolla på Myspace där de flesta tutuerare har en egen sida med de som dom gjort.

hur gammal är du? Jag är född 1987, så jag fyllde 21 i december.

Varför har du tattuerat in "pappa" på armen? har han gått bort? Ja tyvärr så har han det. Så jag ville gärna ha honom i banderollen på mitt hjärta.

Gör det ont att tatuera sig? Ja, det gör ganska ont. Sen beror det på var man tattuerar sig också. Huden är ju olika tjock på olika ställen. Sen på revbenen eller där det sitter andra ben där man har tunn hud över har jag hört att det gör mycket ondare.

Om du bara fick gå in i en affär i fortsättningen (ICA och Konsum räknas inte), vilken skulle det vara? Hmm, den var klurig. Kanske Beyond Retro då.

Hur länge har du spelat gitarr? Bara några månader på riktigt.

Vad för musik lyssnar du på? Det står några band lite längre upp. Men mestadels pop.

Vilka är dina favorit bloggar? Moderniteter och UnderbaraClara.

Har du några dåliga vanor? Ja, sockerberoende och snus. Men det ska jag snart ta tag i och lägga av med.

0 thoughts on “Några svar på era frågor:

  1. hahahah så klockren blogg, sökte på musikhögskolan å hitta din blogg, förstår inte hur många gånger jag vart arg å tänkt faaaan snart går jag ut å skriker åt alla jävlar som är här och super.. visst jag super med å härjar men alla är ju ute å festar å härjar på ankarsgatan.. men efter att ha läst å kollat i din blogg så kan man ju bara le och förstå… å nej jag är ingen gammal gubbe som är grinig.. vad trevliga bilder.. å schysst gaddning har du å härlig stil.. mvh magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *