Stoppa djurförsök!

Stoppa djurförsök!

Djurförsök används inom många olika forskningsområden, i undervisningssyfte och inom läkemedels- och annan industri. Djur används i lägen då det inte är ok att göra försöken på människor. Det betyder att försöken innebär alltför stora risker, skador eller för stort lidande för att kunna göras på människor. Men det är inte heller etiskt försvarbart att göra dessa försök på andra djur, då de också känner smärta och lidande tycker jag!!!

Många av de försök som görs idag är plågsamma och medför ett stort lidande för djuren, vilket är oacceptabelt. Försöksdjurens livsmiljöer är i regel torftiga, med trånga utrymmen och brist på stimulans. En allt större del av djuren är genmanipulerade, och används som modeller för olika sjukdomstillstånd hos människan. Dessa djur är med andra ord designade för att utveckla sjukdomar. Helt sinnessjukt. Stoppa djurförsöken!!!


Min ögonsten!


Gosenos.

0 thoughts on “Stoppa djurförsök!

  1. åh, skulle inte du kunna nämna några olika märken på smink/andra skönhetsprodukter som inte använder sig av djurförsök? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *