?

?

När man läser en text, vilken röst läser då?
Alltså, vilken röst hör man i huvudet?
eller ät det tyst?

image33
Max Salö & Karoline Pettersson. Även denna bild är från Kristina Florell.

0 thoughts on “?

  1. Om jag får tränga mig på än en gång, detta tycker jag är så intressant.
    Alltså, det spekuleras kring vad tankar består av, de flesta hävdar att den största delen av tankarna representeras av språk och bilder. Detta innebär ju att: vilket språk man talar formar hur man tänker, när jag har varit utomlands har det hänt att jag börjat tänka på engelska. Språk är ju uppbyggda väldigt olika, på en del språk kanske vissa saker inte GÅR att formulera. En annan aspekt är ju om man lär sig läsa fast man har varit döv hela livet, då lär ju knappast tankarna vara representerade av språk överhuvudtaget.
    Specifikt vilken röst det är man hör tror jag är upp till var och en. I mitt fall tänker jag att det är min egen självbilds röst som pratar, inte den som hörs när man lyssnar på sig själv från en inspelning. Men ibland tänker jag med en skrikig tant-röst som är alldeles hyper (psyksjukvarning?)

  2. När man kikar på den där bilden hör man: ”dom där personerna är jefligt snygga!” Väldigt högt och tydligt dessutom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *